על חומרים מסוכנים, בגדי עבודה ומה שביניהם

בגדי עבודה

עובד יכול להיפגע מחומרים מסוכנים באופנים שונים, באמצעות מגע, התזה לעיניים, בליעה, או, נשימה של חומרים מסוכנים שעלולים לגרום לנזק רב לרקמות, ולכן, חומרים מסוכנים דורשים התייחסות וטיפול שונים מחומרים אחרים, בשל פוטנציאל הסכנה שלהם לעובדים ולסביבה.

חומרים מסוכנים כוללים, חומרי נפץ, גזים, מוצקים, נוזלים דליקים, חומרים מסרטנים, חומרים עם קרינה, ועוד סוגי חומרים אחרים.

לרוב, תהיה חשיפה באמצעות שאיפה (נשימה לתוך הריאות).

אופן אחר של החשיפה תהיה דרך מגע עם העור. חומרים מסוימים יכולים לעבור בקלות דרך עור ללא ההגנה של בגדי עבודה ולהזיק לגוף.

גם בליעה אפשרית, אבל נפוצה פחות. בליעה מתרחשת לעיתים במקרה של היגיינה לקויה (למשל אכילת מזון, או, חשיפה לידיים מזוהמות).

חומרים רעילים, הנמצאים בשימוש בעיקר בתעשייה, עלולים לגרום לתופעות בריאותיות חמורות אצל עובד חשוף, ללא בגדי עבודה או ציוד מגן ייעודי. מידת הסיכון והנזק קשורים לסוג החומר אליו נחשף העובד, ריכוז החומר, מסלול הכניסה לגוף והכמות שנספגה על ידי הגוף (המינון). גם רגישות המשתמש לחומר משפיעה על מיידיות הנזק וחומרתו.

הנזק הבריאותי יכול להתרחש מיד, או שההשפעות להתעכב ולהתגלות לאחר פרק זמן, חלקם אפילו לאחר זמן ממושך.

תופעות מיידיות, תהיינה תופעות בריאותיות, המופיעות מיד לאחר החשיפה לחומר ונגרמות, בד"כ, על ידי חשיפה יחידה וגבוהה יחסית.

תופעות כרוניות, תהיינה תופעות בריאותיות המופיעות זמן מה לאחר החשיפה. אפקט כרוני עלול להתרחש גם שעות, ימים, חודשים, או אפילו שנים, לאחר החשיפה, והן יתרחשו על פני משך זמן ארוך וכרוכות בחשיפות נמוכות יותר ולאורך זמן ממושך.

ניהול רעלים וסיכונים, מחייב את אחראי הרעלים, בכל ארגון, עסק, או מפעל, לבצע סקירה של החומרים המסוכנים הנמצאים באחריות שלו.

פעילות אחראי הרעלים תכלול ניהול רשימה של כימיקלים הנרכשים לשימוש ומיפוי מקומות האחסון והשימוש פיזית. כל החומרים המסוכנים חייבים להיות מסומנים בבירור לטובת המשתמשים הנוכחיים, אנשי חירום, ומשתמשים עתידיים.

אין לאחסן חומרים מסוכנים בבקבוקי שתייה, הדבר יכול לגרום לנזק בלתי הפיך לעובד, גם אם הוא משתמש בציוד מגן ייעודי ולבוש בגדי עבודה.

היצרנים צריכים לספק תוויות מפורטות על תכולת המיכל, מידע על חשיפה והסיכון הגופני והבריאותי, מספר טלפון חירום של יצרן, או אחראי אחר. מומלץ לא להסיר, או להשחית תוויות יצרנים מקוריות. דפי נתונים על בטיחות חומרים חייבים להיות נגישים לכל אחד מהעובדים העוסק, או נמצא בסביבת החומרים המסוכנים, וכן הנחיות מפורטות לגבי ציוד מגן, בגדי עבודה, עמדות טיהור ועזרה, כפתורי מצוקה ונוהלי שיגרה וחירום.

כל חומר מסוכן חייב להיות מפונה לאזור הטמנה מורשה ומאושר.

דרישות המשרד להגנת הסביבה מחמירות בעניין חובת הפינוי של כל פסולת רעילה באשר היא. פסולת רעילה היא כל פסולת שעלולה לגרום לפגיעה בסביבה כגון: פסולת רעילה אלקטרונית – מכשירי חשמל, רכיבים, מכונות, מוצרי חשמל פגומים, פלורוסנטים בעלי גז רעיל, מנורות עם גזים רעילים, נוזלי קירור בתעשייה, נוזלים דליקים מכל סוג שהוא, חומרי הדברה וריסוס, חומרי פלסטיק ואחרים.

חובת הפינוי היא אחת לחצי שנה לפחות על פי הדרישות של המשרד להגנת הסביבה.

כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
איך עובד יישור שיניים שקוף
בעבר, כשהיינו פונים אל רופא שיניים בשביל לבצע טיפול יישור שיניים, היה ברור לנו, שמדובר בטיפול מורכב,...
קרא עוד »
מרץ 08, 2020
האם יש הבדל בין כל סוגי נעלי הספורט?
אתם לא בטוחים כל כך לגבי ההבדלים הקיימים בין סוגי נעלי הספורט השונים? ובכן, תנו לנו להתחיל בכך שנצהיר...
קרא עוד »
פבר 20, 2019
שיקום הפה – מה זה אומר?
אחת הפרוצדורות המורכבות ביותר שקיימות בתחום הרפואה, בוודאי בתחום של רפואת שיניים, היא שיקום הפה....
קרא עוד »
פבר 15, 2022