הכנת המבורגר בנינג'ה גריל XL – כשמומחיות וטעמים נפגשים
יש משהו במהות של המבורגר שהופך אותו למנת קסם שעושה לכולנו טוב בחניכיים. זה הדבר הזה שממריץ לנו את הדם, מעורר את התיאבון ומחבר אותנו למקום חם בלב. הדמיון שלנו רץ לדמיין את הרגעים בהם אנחנו לוגמים ביס ממבורגר עסיסי, לחם רך וממיס, נוזל גבינה עשיר שמקיף את הביס, ותוספות טריות שמוחקות את כל הציפיות. אם אתם מחפשים מתכון שמחדש את ההרגשה הזאת, נשמח להביא לכם בושם של מתכון המבורגר שיחשוף בפניכם טעמים חדשים וייזיז בעדינות את כל מה שחשבתם על המבורגר! ההכנה בנינג'ה גריל XL היא מהירה, קלה, ואתם תגלו שאתם מבשלים כמו מקצוענים. הרפתקת אש נפתחת כאן!
זמן הכנה, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4 מנות משגעות
הרכיבים הדרושים
בואו נצלול לתוך עולם הטעמים ונקח את העיניים לדמיין את טלטלות השום, הבצל והבשר!
- 500 גרם בשר בקר טחון (עדיף משולב עם שומן)
- 100 גרם בשר טחון עוף (לגרסה קלילה יותר)
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 ביצה בינונית
- 100 גרם פירורי לחם (לא חובה)
- מלח ופלפל שחור טחון לפי טעם
- שמן זית
- לחמניות המבורגר רכות
- תוספות: פרוסות גבינה צהובה, חסה, עגבנייה, בצל סגול, רוטב קיסר או רוטב ברביקיו
נתחיל מהבסיס – הבשר. בשר בקר שמכיל את השומן האופטימלי יעניק למבורגר את הטעמים המלאים והעסיסיים. כשנכנסים לתוך עולם המבורגרים, הבחירה בבשר היא קריטית.
שלבי ההכנה
איך ניצור את המבורגר המושלם? כל שלב כאן הוא מפתח לטעמים מופלאים!
- במ bowl גדול, נמזוג את הבקר ואת העוף, נוסיף את הבצל והשום הקצוצים.
- נפציל לתוך התערובת את הביצה ונתבל במלח ופלפל. במידה ורוצים לשדרג את מרקם המבורגר, נוסיף פירורי לחם.
- נעבוד עם הידיים ונערבב עד שהתערובת מתאחדת.
- נחלק את התערובת ל-4 חלקים וניצור קציצות בגובה של כ-2 סמ.
- נחמם את נינג'ה גריל XL על חום בינוני-גבוה.
- נשמן מעט את הרשת או את החלק הפנימי של הדלתגריל בחצי כפית של שמן זית.
- נניח את הקציצות על הרשת וסוגרים את הדלת.
- נבשל את ההמבורגרים במשך 10-12 דקות, עד שהמבורגר מבושל עד הסוף.
אפשר לבדוק את טמפרטורת הבישול בעזרת מדחום: 70 מעלות צלזיוס. - כשהמבורגר מוכן, נוסיף פרוסת גבינה ונשאיר לדקות בודדות לפלט אותה.
- נחמם את לחמניות המבורגר מעט על נינג'ה גריל עד שהן רכות.
- נמלא את הלחמניות עם הקציצה ונטען בתוספות האהובות עלינו.
- נגיש חם, ואולי אפילו עם צ'יפס בצד לנשנוש משגע.
אפשרויות וגרסאות חלופיות
תמיד טוב שיש אפשרויות נוספות במטבח! אם אתם מחפשים לגוון את המבורגר, הנה כמה רעיונות מעולים:
- ניתן להכין גרסה טבעונית בעזרת חומוס, עדשים או טופו. תנו לדמיון לפעול!
- לגרסה ללא גלוטן, השתמשו בקמח חומוס או קמח תפו”א כדי ליצור את הקציצות.
- לגיוון הטעמים, הוסיפו לתערובת תבלינים כמו כמון, פפריקה או כוסברה.
- ניתן לשדרג את התוספות – תנסו להוסיף גואקמולי או רוטב חריף
- יש את האופציה להכין המבורגר בגרסה פירותית, כשאתם מוסיפים אבוקדו או אננס!
תוספות והכנת המבורגר עצמאי
החיים זה עם או בלי תוספות, ואנחנו כאן כדי להציע לכם את הטעמים הכי גבוהים!:
- להוסיף פרוסת אננס צלויה – תוספת שמשלבת מתוק עם מלוח בצורה מושלמת!
- למלא את הלחמניות ברוטב מאיו או לקשט עם כמה עלי נענע.
- לנסות להכין רוטב שום מיוחד המורכב משום קלוי.
- להשקיע במעט סלט כרוב, שיתמזגו עם האחלה אגרוף.
שאלות ותשובות
איך ניתן לדעת אם המבורגר מוכן?
יש לבדוק את הטמפרטורה הפנימית של הקציצה. הגעת למעל 70 מעלות צלזיוס היא מדד בטוח.
האם אפשר להשתמש בבשר טחון אחר?
כמובן! ניתן לשלב עוף, הודו או אפילו להכין המבורגר צמחוני ממקורות כמו ירקות וקטניות.
למה חשוב להרגיש את השומן בבשר?
השומן הוא המפתח לטעם ולמגע המושלם: המבורגר יכול להיות עסיסי ולא יבש.
האם ניתן להכין המבורגר בתנור?
בוודאי! בישול בתנור הוא גם אפשרות מעולה, במיוחד אם אין לכם נינג'ה גריל.
איך לדעת שהחומרים איכותיים?
כדאי לרכוש בשר מחנות אמינה ושימו לב לתאריך התפוגה.
מה ניתן להוסיף לתערובת הקציצות?
כמעט הכל! תבלינים, ירקות קצוצים או עוף קלוי יכולים לשדרג את הטעמים!
כמה זמן ניתן לאחסן המבורגרים במקרר?
המבורגרים טריים יכולים להחזיק במקרר במשך 2-3 ימים, וניתן להקפיאם למשך 3-4 חודשים.
האם אפשר להכין המבורגר צלוי בשמן?
נכון! בזמן שאתם ממלאים את הכף בשמן זית, תזכרו שזה נותן טעמים בארבעה כיוונים.
אם אין לי נינג'ה גריל, מה ניתן לעשות?
מומלץ לעשות שימוש בטיגון במחבת או בתנור.
איך להגיש את המבורגר באופן ייחודי?
העמידו את ההמבורגרים על לוח עץ עם מגוון רטבים ותוספות, כך שכל אחד יוכל ליצור את המבורגר המיוחד שלו.
לסיכום, אנחנו מאוד מקווים שהמבורגר הזה יהפוך להיות החבר הטוב ביותר שלכם במטבח! תשתפו אותו עם כל מי שאתם מכירים, כי מתכון כזה לא נשאר בשקט! חגיגה של טעמים, כל ביס הוא מדהים, מושלם, וקצת ממכר. אם הכנתם, כיף לשתף ברשתות החברתיות את התוצאות שלכם!