חלב שיבולת שועל אייריש קרים – מתכון משגע!
נכון, ישנם דברים שנראים יותר טוב ממה שהם באמת? החלב הזה, חלב שיבולת שועל אייריש קרים, הוא אחד מהם! מדובר בחלב מדהים שמצליח לשלב בין טעמים גולמיים למראה נעים וטעים. אז למה אתם מחכים? בואו נכין חלב שיהיה כל כך טעים ומושלם, שלא תוכלו להפסיק לשתות אותו! כזה שכל שלוק ממנו הוא חוויה מאלפת של טעמים, שאתם רק תמצאו את עצמכם רוצים עוד… ועוד!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-5 כוסות
המרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלב ההכנה, חשוב שנכיר את המרכיבים שקיבלתי בעבודה קשה על מנת להביא לכם את המתכון המושלם הזה!
- 250 גרם שיבולת שועל
- 1 ליטר מים
- 100 מ"ל שמנת צמחית (או קרם קוקוס לתוספת אגדי של קוקוס)
- 2-3 כפות סוכר חום (או דל פחמימות אם מעדיפים)
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1/2 כפית קינמון (תוספת מעולה שמתבלת את הכל)
- קורט מלח
מרכיבים חלופיים
קיים מגוון רחב של תחליפים שתוכלו לנסות! אם אתם צמחונים, ותרצו להפוך את זה לבריא יותר, תוכלו להחליף את השמנת הצמחית בשמנת שיבולת שועל טהור. ואילו לסוכרים, ניתן להשתמש בסוכר קוקוס. לגמרי ממכר!
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיע הזמן להתחיל וליצור את החלב הזה!
- משרים את שיבולת השועל במים למשך 30 דקות. זה חשוב שיתפוס את כל הטעמים המדהימים.
- סוחטים את השיבולת שועל בעזרת מסננת כדי להסיר את המים.
- מעבירים את השיבולת שועל הנסחטת לבלנדר.
- מוסיפים את יתר המרכיבים: מים, שמנת צמחית, סוכר, תמצית וניל, קינמון ומלח.
- מפעילים את הבלנדר על מהירות גבוהה למשך כ-1-2 דקות, עד שהתערובת חלקה לחלוטין.
- מסננים את התערובת באמצעות רשת מג fine שמחזיקה את שאריות השיבולת שועל, וכך משיגים חלב חלק.
- מעבירים את החלב המוכן לבקבוק זכוכית ושמים במקרר למשך שעה.
- שקשוקים לפני השימוש.
תוספות ושדרוגים אפשריים
חלב שיבולת שועל הזה תמיד ניתן לשדרוג! תוכלו לנקוש לתוכו שוקולד מריר, דובדבנים, או לעטוף אותו עם קוביות של צבעוניות פירות. קרם קוקוס יוסיף טעם ייחודי, וזה פשוט אגדי! אל תשכחו גם לנסות להוסיף מעט קקאו כדי לייצר שוקו מענג!
שאלות ותשובות
באילו מאכלים ניתן להשתמש בחלב שיבולת השועל?
אתם יכולים לשתות אותו כמשקה חם או קר, להשתמש בו בקפה, להפוך אותו לרוטב לקינוחים, או לעשות אותו חלק מקערת הקינוחים! זה כל כך נעים, כי החלב מתאים לכל מיני מנות!
האם ניתן לשמור את החלב במקרר?
בהחלט! החלב נשאר טוב במקרר למשך כ-5-7 ימים. אך, הוא חייב להיות בשואבה מהר ככל האפשר – זה הכי טוב!
האם אפשר להכין אותו עם שיבולת שועל לא קלויה?
כמובן! שיבולת שועל לא קלויה תהיה משגעת גם היא. ההבדל בטעם יהיה קל, אך עדיין בעיני, כל שיבולת שועל היא חלב אימתני!
האם ניתן להקפיא את החלב?
לא הייתי ממליץ על כך! החלב עלול לאבד את המרקם שלו. אתם יודעים, לפעמים אנחנו רוצים את החלב שלנו טרי וטעים, ולא קפוא!
איך ניתן לשדרג את הסוכר במתכון?
בתחום הזה יש מקום למחשבה! תוכלו להשתמש בסוכר קוקוס טבעי או דחיסת תמרים פחות סוכרי. כל דבר שתשימו בו זה דבר מדהים!
אם אני טבעוני, האם זה מתאים לי?
בהחלט! זהו מתכון טבעוני לחלוטין! אין בו רכיבים מהחי. זו פשוט גרסה טבעית שאין לעמוד בפניה!
מה לגבי קינוחים עם חלב הזה?
כאן הטווח פתוח! אפשר להכין קרם פטיסייר, פודינג או אפילו לשדרג עוגות! יכול להיות גם שייק אומנם, הכול יסופק גם בטעם!
מה העדיף, חלב שיבולת שועל או חלב רגיל?
זה תלוי בעדפות שלכם. אני לא לגמרי בעניין של חלב רגיל, אני מעדיף את האירי קרים שלי, והחלב שיבולת שועל הזה גמר אותי!
האם יש לזה יתרונות בריאותיים?
חד משמעית! זה בריא, דל בשומן ויכול להוות מקור מצוין של חלבונים, סיבים ומאכלים בריאים אחרים שאין בהם יותר מדי קלוריות!
אז הנה, פשוט מרגש לתאר, להניח את החלב הזה על השולחן – אתם חייבים לשתף את הדבר המדהים הזה עם חברים ורשתות חברתיות. בעבודה קשה, מצאנו את המתכון המושלם! אל תשכחו לשתף אותנו בתגובות!