טורטיה במילוי בשר טחון: הידעתם שהמתכון הזה יכול לשדרג כל ערב משפחתי?
כשהשמש מתחילה לשקוע ואנחנו מחפשים משהו שיחמם לנו את הלב ואת הבטן, טורטיות במילוי בשר טחון הן הבחירה המושלמת. מדובר במנה חמה, יצירתית ומדהימה שאפשר להכין בקלות ובמהירות. תארו לכם את העונג שתחוו כשתשבו סביב השולחן, תעברו את הטורטיות הממכרות האלה וכולם ייללו על כמה שהן הכי טעים שיש. בערב אחד, אפשר לשלב בהן כל כך הרבה טעמים ורכיבים, עד שלפעמים קשה להפסיק לשבוע! יצא לי להכין את המנה הזו אינספור פעמים, ובכל פעם אני מתרגש מחדש מכול פרט ופרט. עכשיו תנו לי להסביר לכם איך להכין את המנה הזו שהיא גם אגדה וגם משגעת!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אז בואו נצלול לעומק מתכון הזה ונתחיל עם המרכיבים שמהם נבנה את הפלא הזה:
- 500 גרם בשר טחון (אפילו טחון עוף יכול להתאים)
- 4 טורטיות תמונה
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כוס פפריקה מתוקה
- 2 כוסות ירקות חתוכים (גזר, תפו”א, קישוא) – מוסיף צבע וטעם
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן זית לטיגון ולהגשה עם שנים
- לסיום: גבינת מוצרלה קצוצה או כל גבינה אהובה
המילה "ממכר" כאן לא נכתבה סתם. מדובר על מתכון שמדויק, מושלם וצריך לטעום אותו בעיניים עצומות – אתם תרגישו את הטריות, את החום ותחמודו טעם שפתאום תזכרו מארוחות משפחתיות של סבתא.
הרכיבים החלופיים
אם אתם רוצים לשדרג את המנה ולדאוג שהחברים הטבעוניים לא ירגישו מחוץ לסיפור, אפשר להחליף את הבשר בטופו מטוגן. אתם יכולים לבחור גם בשעועית שחורה או רקפת של דלעת. כמובן שאפשר לשדרג את טעמי הירקות לפי מה שיש במקרר! כל מה שתחליטו, תהיו חופשיים להיות יצירתיים!
שלבי ההכנה
כל כך קל להכין את המנה המדהימה הזו, שזה פשוט עלבון לאמנות הקולינריה לא לנסות! בואו נתחיל:
- מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני.
- מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא becomes שקוף.
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים למשך חצי דקה נוספת.
- מכניסים את הבשר הטחון למחבת ומערבבים עד שיתבצע לחלוטין.
- מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה, מלח ופלפל ומשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות.
- בוחנים את האמת: האם התיבול מושלם?
- מוסיפים את הירקות הקטנים (זוכרים את הצבעים?) ומערבבים היטב לעוד 2 דקות.
- מניחים טורטיה אחת על צלחת ומניחים בתוכה את התערובת המושלמת.
- מוסיפים גבינה מעל וסוגרים את הטורטיה.
- מחממים טורטיות במקרוגל עד שהן חמות – הוא סוד טעים שקשה להתנגד לו!
- חותכים את הטורטיה לחצי ומגישים חם.
בשלב הזה, טורטיות הטעים שלנו מוכנות למאכל. הנשמה שלהן נמצאת בפפריקה המופלאה שגורמת לכם להרגיש כמו היו תיירים בספרד. המחשבה המהירה שאתם יכולים להשיג את התמונה הזו על הצלחת תוך 10 דקות היא היא שבהחלט מעלפת!
תוספות או שדרוגים אפשריים
לא רק שהטורטיות כל כך כאילו נועדו להיות מאז השמים, אלא שהן גם משקפות כמה שהאפשרויות המתקדמות הן אינסופיות. תוכלו לשדרג את המנה עם:
- סלט ירוק רענן לצידה.
- סחוג או רוטב צ'ילי חריף לאוהבי החריף.
- לימון סחוט טרי – טוויסט מרענן שלא נשכח!
- חצי אבוקדו לחתוך ולהגיש בצד.
- זילוף של שמן זית ומעט בושם。
- ממולא בעשבי תיבול כמו פטרוזיליה, נענע או כוסברה.
בכל דרך שבה אתם בוחרים להגיש, זה יהיה באמת מושלם!
שאלות ותשובות
איך אני יכול להפוך את המתכון הזה ליותר בריא?
אם אתם רוצים שהמנה תהיה בריאה יותר, פשוט החליפו את הבשר הטחון בירקות קצוצים ובפרט בטופו או במוצרי חלבון מבוססי צמח כמו אדממה. בצורה הזאת אתם מקפיצים את הערך התזונתי ומסננים את הפחמימות.
מה אם אני רוצה להוסיף עוד תיבול?
לכמעט כל מסעדת טקס-מקס יש מרכיבי תיבול מיוחדים. השתמשו בקימבל או תבלינים נוספים כמו כמון, טימין או פפריקה חריפה כדי לשדרג את הטעמים!
אילו טורטיות כדאי לי להשתמש?
חפשו טורטיות מקמח תירס או חיטת מלא למי שרוצה להימנע מפחמימות ריקות. מוכנים לטעם שונה!
מה אם אני לא אוהב בשר?
בוודאי! טיפי טבחים מעידים שהטעם של טורטיות ממולאות באורז עם תבלינים או קוביות גבינת פטה משגע!
איך ניתן להכין כמות גדולה למפגש חברים?
הכינו הכל מראש והניחו במקרר. לפני ההגשה, חממים במשך מספר דקות ויש לכם מנה שהשיחה סביבה כבר הוכנה.
האם אפשר לאפות את הטורטיות במקום לטגן?
בהחלט! פשוט הניחו את הטורטיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואפו במשך כ-10 דקות ב-180 מעלות. זה יוצא מדהים!
האם אני יכול להוסיף תפוחי אדמה למילוי?
בוודאי! חותכים תפוחי אדמה קטנים ומבושלים למילוי החם בדיוק כמו שהייתם עושים עם בשר.
איך עושים טורטיות ביתיות?
אפשר להכין בצק מקמח מים ומלח. אחרי קירור מסוים, פשוט פורסים דק ומטגנים במחבת.
האם הייתי יכול להשתמש בירקות קפואים במקום טריים?
כן, זה אפשרי, אבל חשוב לזכור שירקות קפואים לא מספקים איזון וויטמינים כמו טריים.
איך אני יכול לאחסן בטמפרטורה קרה טורטיות שהכנה יומית גדולה?
הניחו לשבוע בין נייר סופג ואחרי זה שימו בשקית זיפלוק, כדי לשמור על טריות עד 3 ימים מקרר.
עכשיו אחרי שהגענו לסוף המתכון המדהים הזה, אתם מוזמנים להפיץ אותו ברשתות והשאירו טעם נפלא לכל החברים שלכם. לחיים!