סלט כרוב סיני עם שומשום – מתכון סופר מהיר ובריא!
מאכלים שמתפצלים באורח טעים ובריא כמו סלט כרוב סיני עם שומשום הם המוקד של תשומת הלב שלנו. אנחנו כל הזמן מחפשים דרכים לרגש את החיך שלנו בלי להיתפס לקפיצה עליהם במנות טובות של קלוריות. אנחנו לא רק רוצים לאכול, אלא לשדרג את כל החוויה הזו עם טעמים חדשים, מרקמים מיוחדים וצבעוניות שלא ניתן לעמוד בפניה! סלט זה לא רק טעים, הוא גם בריא, עשיר בוויטמינים, ומציע לכם חוויה קולינרית מרעננת שמשאירה אתכם בתיאבון. אז אם אתם גרים בין ירקות בשוק, או שאתם סתם אוהבים את הטעמים של העונה, בואו נכין את הסלט המושלם הזה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
המטבח הוא מרכז של רעיונות יצירתיים ובמקרה הזה, עם רכיבים מדהימים, אתם תצליחו ליצור סלט שיגרום למומחים ממני לומר "וואו". להלן המרכיבים שאתם צריכים:
- 1 כרוב סיני בינוני, קצוץ לדק
- 2 גזרים בינוניים, קלופים ומגורדים
- 1/2 כוס שומשום קלוי
- 1/4 כוס רשאים החסה (פיצוחים, אגוזים או גרעינים, אם תרצו)
- 1/4 כוס חומץ אורז או חומץ בסגנון סיני
- 2 כפות שמן שומשום
- 2 כפות רוטב סויה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שן שום כתושה (אופציונלי)
שלבי ההכנה
עכשיו אנחנו מגיעים לשלב הכנת הסלט המדהים והחיוני הזה. כשהטעמים מתערבבים, אני מבטיח שאנחנו נגיע לתוצאה משגעת:
- מניחים את הכרוב הסיני בתוך קערה גדולה עם שכבת מים קרים ומערבבים כדי שיישאר פריך.
- חותכים את הגזר בעזרת פומפיה גסה ומוסיפים לקערה עם הכרוב.
- קלפים עם סכין את שן השום (אם בחרתם להוסיף) ומוסיפים אותה לקערה.
- מוסיפים את השומשום הקלוי אל הקערה ומערבבים את כל המרכיבים יחד.
- בקנקן נוסף, מערבבים את חומץ האורז, שמן השומשום, רוטב הסויה, המלח והפלפל. מקציפים היטב.
- יוצקים את הרוטב שהכנתם על הסלט ומערבבים יחד עד שהמרכיבים מתמזגים.
- אם יש לכם יותר זמן, ניתן לשמור את הסלט במקרר למשך 30 דקות כדי לחדד את הטעמים.
- מגישים ונהנים! הבחירה שלכם אם להוסיף טעמים נוספים כמו אגוזים שקדים או פיצוחים.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כדי שהסלט יהיה אפילו יותר אגדי, אפשר לשדרגו עם מעט חלבון. הוספה של עוף קלוי או טופו יכולה להיות חמה ומפתיעה. אם אתם רוצים להשאיר את הסלט פרו וקטלני, הוסיפו כוסיות אבוקדו, פלפלים קלוויים או אפילו פרוסות תמרים. האם אתם רוצים לצאת מהשגרה? בחרו להוסיף גם גרגרי חומוס או פירות כמו תפוחים חמצמצים. האפשרויות מגוונות והסלט יכול להיות כל מה שתבחרו!
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום כאב?
המלצה שלי היא לערבב בין ירקות אחרים, כמו מלפפון או פטריות, או כל מה שעולה על רוחכם!
האם הסלט מתאים לכולם?
בהחלט! לאנשים רגישים לחלב או גלוטן, ניתן להשתמש ברוטב סויה ללא גלוטן ולוותר על הטופו.
כמה זמן אפשר לשמור את הסלט במקרר?
הסלט נשאר טרי למשך יומיים במקרר, אך לדעתי הכי טעים לאכול אותו באותו יום!
האם אני יכול לשנות את רוטב הסויה?
בוודאי! אפשר להחליף ברוטב חומץ אחר, או להכין רוטב נוסף שלכם לפי טעמכם האישי.
מה איזה תחליפים יש לשומשום?
אם שומשום לא במגוון שלכם, תוכלו להשתמש בזרעי פשתן או בגרעיני חמניות.
האם אפשר להכין את הסלט בשיטת הכנה בלא בישול?
בהחלט! זהו סלט מצוין שמתאים למי שמחפש מתכון בריא ומהר מבלי לבשל!
מה צריך לעשות אם אין לי חומץ אורז?
ניתן להשתמש בחומץ תפוחים או חומץ בלסמי אם אין חומץ אורז בהישג יד.
כמה מנות הסלט הזה מייצר?
המתכון הזה מספק בדרך כלל 4-6 מנות, בהתאם לגודל המנות.
אני רוצה לתבל את הסלט, מה אפשר להוסיף?
שימוש בעשבי תיבול או תיבול טעים כמו בזיליקום, שורש ג'ינג'ר או כוסברה יכול לשדרג את הסלט!
האם הסלט הזה מתאים למפגשי משפחה?
בהחלט! זה סלט מרשימה ולא מסובך שמאפשר לכל אחד לנשנש.
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה, כי כולם צריכים לטעום את מה שגם אתם כבר גיליתם – הסלט הזה הוא פשוט מושלם!