פרגיות על האש כמו במסעדה – מתכון שתתמכרו אליו!

פרגיות על האש כמו במסעדה

בואו נדבר על אחד המאכלים המדהימים והפופולריים של המטבח הישראלי – פרגיות על האש! כולם אוהבים לאכול פרגיות עם טחינה, סלטים רעננים, פיתות וכמובן, את הרוטב הסודי של סבתא. אז אם אתם מתכננים ערב על האש עם החברים או סתם רוצים לפנק את עצמכם בארוחה משגעת, המתכון הבא הוא פשוט מושלם! אנחנו הולכים להכין פרגיות רכות, עסיסיות ומעלפות, שיגרמו לכל מי שיעמוד לידכם בקמפינג להרגיש טיפה קינאה. בואו נצא לדרך!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מגישים ל: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הפרגיות הממכרות הללו, אנו זקוקים לרשימה מדויקת של מרכיבים, שהופכת את המנה הזו לעוד יותר אגדי. אז קחו כמה דקות ותבררו אם יש לכם את כל מה שצריך!

  • 1 ק"ג פרגיות ללא עצם
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון טחון
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור טחון לפי הטעם
  • 1 לימון (מיץ ולצפייה)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)

מרכיבים חלופיים

לבעלי הטעמים המיוחדים, אפשר לשדרג את המתכון הזה. אם אתם טבעונים, ניתן להחליף את הפרגיות בטופו. הטופו יתחפש בקלות לפרגיות בציפוי שמתובל במהמם, ויוצא בריא יותר. אם אתם רגישים לגלוטן, טפחו שלא להשתמש בסויה או רוטבים עם גלוטן, וישנן תמרי סויה ללא גלוטן.

שלבי ההכנה

אז בואו נתחיל עם ההכנה! זה קל ממש, אפילו סבא שלכם יוכל לעשות את זה תוך כדי שירת שירים על השולחן. כך עושים את זה:

  1. מניחים את הפרגיות בקערה גדולה.
  2. בעזרת קופסה או צנצנת, מכינים את המר marinade על ידי ערבוב שמן הזית, שום, פפריקה, כמון, מלח, פלפל ומיץ הלימון.
  3. שמים את התערובת על הפרגיות ומערבבים טוב, כדי שהרוטב יעטוף כל חתיכה.
  4. מניחים את הפרגיות בצד למרינדה במשך 15 דקות – זה הזמן שבו הפרגיות סופגות את הטעמים המשגעים.
  5. מחממים את גריל הגז או את הפחמים לשלהוב של 200 מעלות.
  6. מניחים את הפרגיות על הגריל ומשאירים אותן במשך 5-7 דקות מכל צד, עד שהן מתבשלות היטב ומשנות צבע לורוד-חום.
  7. סוחטים עוד לימון על הפרגיות, ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
  8. מגישים מיד עם פיתות טריות, טחינה וסלט ירקות רענן.

כעת לאחר שסיימנו עם הכנת הפרגיות, ניתן לדבר על אפשרויות שדרוג נוספות. אפשר להוסיף ירקות גריל כמו קישואים, בצל או פלפלים, לצד הפרגיות שנמצאות על הגריל כדי ליצור ארוחה מלאה וצבעונית.

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם הפרגיות מוכנות?

כאשר חותכים פרגיה ואינה אדומה במרכז, זה סימן שהן מוכנות. כדי להיות בטוחים, אפשר להשתמש במד חום ולוודא שהטמפרטורה הפנימית היא לפחות 74 מעלות.

האם ניתן להכין את הרוטב יום מראש?

כן, בהחלט! ניתן להכין את המרינדה יום לפני ולהשאיר במקרר כדי לספוג את הטעמים טוב יותר.

אפשר להשתמש בחלקי עוף אחרים במקום פרגיות?

בוודאי! עליי לציין שפה פרגיות הן הכי טעימות שיש, אבל יכולים להשתמש בחזה עוף או בירך עוף, רק לשים לב לזמן הבישול שנוטה להעלות.

האם אפשר להכין את הפרגיות בתנור?

כן, בהחלט! מחממים תנור ל-200 מעלות, מניחים את הפרגיות בתבנית עם נייר אפייה ואופים כ-25 דקות, עד שהן מבושלות היטב.

איך אני יכול לשדרג את ההגשה?

מעולה ששאלתם! אפשר להוסיף סלט טאבולה מרענן, חומוס איכותי או פיתה ממולאת בתבשיל ירקות.

כמה זמן ניתן לשמור את הפרגיות במקרר?

הפרגיות האלה נשמרות עד 3 ימים בקירור, שמרו אותן בכלי סגור.

מה עליי לעשות אם אין לי גריל?

אין בעיה! אפשר להכין אותן במחבת גריל או בטוסטר אובן. התוצאה תהיה כמעט זהה.

האם יש רוטב נוסף שאני יכול להוסיף?

למי שאוהב חריף, רוטב סרירצ'ה מצוין לצידה של הארוחה ומקנה טעם עשיר.

איך אני מנקה את הגריל לאחר השימוש?

מניחים את הגריל להתחמם מעט ומניחים מים עם סבון על המסילה, אפשר לנקות בעזרת מברשת ייעודית.

λοι, אחרי כל זה – פשוט כבשו את הפרגיות הללו ותנו לחברים שלכם ללקק את האצבעות. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם כל מי שמעריך אוכל טוב. שיהיה לכם בתיאבון!