קציצות בשר ברוטב צהוב כמו שאמהות מבשלות

"`html

קציצות בשר ברוטב צהוב – מתכון לשולחן משפחתי מבית אמא

אין כמו הרגע שבו נתחילים לבשל קציצות בשר ברוטב צהוב ואין משמח יותר מלראות את הפנים המאושרות של בני המשפחה כשהם מתיישבים לאכול! הרוטב הצהוב שמזכיר את קיץ המזרח התיכון, מתמלא בטעמים שהופכים כל ביס למאגד של זיכרונות. אז אם אתם רוצים לשמח את הלב ואת הבטן של כולם, קציצות בשר ברוטב צהוב הן הבחירה המושלמת! המנה הזו מתאימה לארוחת ערב משפחתית, לאירוח עם חברים, או סתם כשבא לכם משהו מעלף. עם זיכרונות משוגעים מהקיץ ועוד תוספות מדהימות, תהיה לכם ארוחה מהסרטים!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות

רמת קושי: קלה
המנה מספיקה ל-4-6 סועדים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הקציצות המושלמות והטעימות, תצטרכו את הרכיבים הבאים:

  • 500 גרם בשר טחון (אפשר בשר בקר או עוף)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיניים שום קצוצות
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ½ כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כף כמון
  • 1 כף Paprika מתוקה
  • ½ כוס מים (ללישה)
  • 2 כפות שמן זית (לטיגון)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 3 כוסות ציר עוף (או מים)
  • 1 כפית כורכום
  • ½ כוס חלב קוקוס (לא חובה, אך מוסיף טעם מדהים)

שלבי ההכנה

כעת ניגשים להכנה של הפלאים הללו. השיטה היא פשוטה וניתן לנצח כל קינוח בקלות. מוכנים? בואו נתחיל!

  1. נעביר את הבשר הטחון לקערה גדולה.
  2. נוסיף את הבצל, השום, פטרוזיליה, פירורי לחם, ביצה, מלח, פלפל וכמון.
  3. ללוש את כל החומרים יחד עד שהכל מתמזג היטב.
  4. עם הידיים, ניצור כדורים בגודל של כדור טניס. פנינו תמיד יכולות להתלכלך, אז המגבת ליד היא רעיון מצוין.
  5. נחמם את שמן הזית במחבת מעל חום גבוה.
  6. נטגן את הקציצות מכל צד עד שהן מקבלות צבע זהוב ויפה.
  7. כשהקציצות מוכנות, נוציא אותן מהמחבת ונניח בצד.
  8. באותה מחבת, נוסיף את ציר העוף, כורכום וחלב הקוקוס (אם החלטתם להשתמש).
  9. נביא לרתיחה ואז נחזיר את הקציצות למחבת.
  10. נבשל על חום נמוך כ-15-20 דקות, עד שהרוטב מסמיך ומקבל טעם עמוק.

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים לגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הבשר בטופו מפורר או בשר קישואים טחונים. זה בהחלט ייתן טעם ועושר לקציצות. גם ניתן להשתמש בתערובת תבלינים חינמית לכל התוספות שהוזכרו למעלה, כדי לכולם יהיה טעים!

שדרוגים ותוספות

כשהמנה מוכנה, זה הזמן לשדרג! אתם יכולים להוסיף ירקות כמו גזר או קישוא טחונים לתוך הקציצות עצמן, או לשדרג את הרוטב עם תוספת של חלב קוקוס או מעט חריף. אפשר גם להשרות את הקציצות לאחר הטיגון בתיבול פיקנטי כמו חמאת שום או שילוב של חומץ בלסמי. אם אתם אוהבים שורש היטב, אז במקום ציר עוף תוכלו להשקיע בציר מירקות ורסק עגבניות לתוצאה מרעננת וטעימה.

שאלות ותשובות

מהו הסוד להכנה של קציצות מוצלחות?
כפי שראיתם, הלישה היא המפתח. החומר חייב להיות מתובלים היטב ועשויים לגרום לאנשים ללקק את האצבעות.
אפשר להכין את הקציצות מראש?
בהחלט! ניתן לשמור אותם במקפיא ואחרי מכן להפשיר ולטגן. כשהן מוכנות הן מביאות עונג לכולן.
האם ניתן להחליף את הבשר האדום?
בוודאי! אפשר להשתמש גם בבשר עוף או הודו. תהנו מטעמים שונים וחוויות קיצוניות.
לכמה זמן ניתן לשמור את הקציצות?
אם נשמרים היטב בקופסה סגורה, הן יחזיקו במקרר 3-4 ימים. במקפיא – אפילו כמה חודשים.
האם ניתן להכין את הרוטב לפני?
כן! הוא יכול להיות מוכנה מראש ואז להתחמם רגע לפני ההגשה. התוצאה תהיה מעלפת!
מהו הטריק להענקת מסמיקות לקציצות?
טיגון קצר בחום גבוה ולאחר מכן בישול ברוטב בתנור.
איך כדאי להגיש את הקציצות?
מומלץ להגיש עם אורז לבן או פירה תפוחי אדמה. הרוטב רעב להשקות את הרוטב על זה!
האם ניתן להעלות את המתכון עם ירקות שונים?
כנראה! מגוון ירקות כמו קישואים, גזר ופולנקר ניתן להוסיף בקלות לקציצות עצמן כמו: שאב העמים שלכם.
האם זה מתכון בריא?
בהחלט! ניתן לשדרגו לסגנון בריא עם בשר רזה וירקות טעימים.
מה יכולים להיות תוספות בריאות?
אין סוף לתוספות! חומוס, תיונים וקטניות אחרות מתאימים נהדר.

זהו המתכון שלנו לקציצות בשר ברוטב צהוב שנעשו על ידי אמהות שמבשלות עם הלב! מקווים שתנסו ותשתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות כדי שכולם ייהנו. בתיאבון!

"`