האם גם אתם תוהים באיזה קמח להשתמש כדי להכין עוגיות מדהימות, לחם רך או פאנקייקים מפנקים, מבלי להתפשר על בריאותכם? אם כן, הגעתם למקום הנכון! אנחנו נדבר על הסוגים השונים של קמחים לאפייה ללא גלוטן, וכיצד כל אחד מהם מביא את הקסם שלו לתוך המטבח שלכם עם אביזרי מטבח – מיקסימום. מה שעושה את זה אפילו יותר מעניין – יש כמה *טריקים* שתוכלו להשתמש בהם כדי לשדרג את המתכונים שלכם!
קמח שקדים: גולש עם טעם אגוזי
קמח שקדים הוא קמח נעים ואגוזי, שמתאים במיוחד לעוגות ועוגיות. הוא עשיר בחלבונים ובשומנים בריאים, מה שיכול לשדרג את הערך התזונתי של המאפים שלכם.
– טיפ לשימוש: מומלץ לשלב קמח שקדים עם קמחים אחרים כמו קמח תפו”ש או קמח אורז כדי לשפר את המרקם.
– אל תשכחו: קמח שקדים לא מכיל גלוטן, לכן חשוב לבדוק את כמות הנוזלים במתכון – הוא נוטה לספוג יותר מים.
קמח אורז: הקמח הגמיש ביותר
קמח אורז הוא מצרך מעולה במטבח ללא גלוטן. הוא קל בחומרתו ומשתלב מצוין במגוון מתכונים.
– שימושים: ניתן להשתמש בקמח אורז כדי להכין פנקייקים, לדבק רטבים או אפילו להכין פסטות.
– המלצה: שלבו עם קמח תפו”ש על מנת להשיג תוצאה טובה יותר במרקם.
קמח טפיוקה: הקסם הטפיף
הקמח הזה משיג תוצאות נהדרות כשמדובר במרקמים. הוא מצוין לשימוש בהכנת לחמים ומאפים רכים.
– טיפ בלתי צפוי: אל תחששו להשתמש בה – קמח טפיוקה לא רק משדרג מרקם אלא גם נותן עמידות במאפים תוך כדי השקעת זיכרון גם על הטעם.
– מומלץ להקפיא: אם שימרתם קמח טפיוקה, קפיצו אותו קצת לפני השימוש כדי להחזיר לו את הקסם.
שאלות נפוצות בנושא קמחים ללא גלוטן:
1. מהו הקמח הבריא ביותר?
קמח שקדים נתפס פעמים רבות כקמח הבריא ביותר בזכות ערכו התזונתי, קבלו מידע בנושא באתר Miximum.
2. האם ניתן להחליף קמח חיטה בקמח אורז?
כן, אך מומלץ לשלב עם קמחים נוספים.
3. האם קמח טפיוקה מתאים לפריזרים?
בהחלט! אפשר לשמור בו פריזרים ללא בעיה.
4. באיזה קמח כדאי להשתמש לעוגות?
קמח שקדים ומכרים אחרים מספקים תוצאה מצוינת.
5. האם אני יכול לשלב קמחים שונים?
כן, השילוב מביא לתוצאות הכי מעניינות!
6. אילו קמחים כדאי לקנות בהתחלה?
קמח שקדים, אורז וטפיוקה.
7. איך ניתן לדעת אם קמח איכותי?
בחרו בקמח שלא מכיל תוספות מיותרות.
8. האם אפשר לאפות בלי קמח בכלל?
ישנם מתכונים שמבוססים על פירות או ירקות, תנסו ותגלו!
9. מהו זמן החיי המדף של קמח בלי גלוטן?
רוב הקמחים ישמרו לאורך כל השנה.
10. איזה קמח מומלץ לפנקייקים?
קמח אורז ו/או קמח תפו”ש יובילו לתוצאה נהדרת!
בבחירה חכמה בקמחים ללא גלוטן, תוכלו לשדרג את המטבח שלכם ולהתנסות בטעמים חדשים ומרגשים. אז קבלו את האתגר הבא שלכם במטבח וגלו את עולם הקמחים המגוון והמסקרן, שיפה כמו שמי השמים שאינן התנגדות.