מהן ההשלכות של הפרעות אכילה?
בשנים האחרונות נדמה שהפרעות אכילה הפכו לאחת המחלות השכיחות ביותר, הן בקרב נשים ובן בקרב גברים. מדובר בהפרעה נפשית שבאה לידי ביטוי באכילה, כשיש כמה סוגים של הפרעות. מהן הפרעות האכילה השונות ומהן ההשלכות שלהן? נפרט על כך במאמר שלפניכם.
הפרעות אכילה
הפרעת אכילה יהא בעי שנובעת מדימוי עצמי נמוך, לרבות דימוי גוף, ולעיתים היא מלווה גם בדיכאון או חרדה. ההפרעה מתבטאת בשינויים בדפוסי האכילה של הסובלים מהמחלה. למחלה יש כמה סוגים ודרכי ביטוי, שיש שני סוגים בולטים במיוחד: אנורקסיה נרבוזה (חשש מעלייה במשקל, והיעדר אכילה עד לכדי מצב של תת משקל – מה שעשוי לפגוע במערכות הגוף באופן ניכר), בולמיה נרבוזה (התקפי זלילה לפרקי זמן קצרים, מעין תחושה של איבוד שליטה – מוביל לאחר מכן לדיכאונות ולעיתים גם הקאות).
השלכות עתידיות
להפרעות אכילה יש שלל השלכות עתידיות, בין היתר דיכאון וחרדה שעשויים להימשך לא מעט זמן, וגם לאחר ההחלמה. כמו כן, הגוף מושפע מהשינויים בדפוסי האכילה, כך שבמקרים מסוימים ההפרעה משפיעה כל השיניים, על בריאות העור, בריאות מערכות הגוף, וכמובן גם השיער, ועל כן יש רבים שמבררים על טיפול הדמיית שיער ועוד.
פה נעצור לציין שהמחלה פוגעת בתפקוד השגרתי היום יומי, ועל כן יש לזהות אותה מבעוד מועד ולטפל בהתאם.
אבחון המחלה
כדי לאבחן את המחלה, חשוב להבין מהו סוג ההפרעה ממנו החולה סובל, משום שלכל אחד מסוגי הפרעות האכילה יש סימנים שונים. מרגע בו מופיעים תסמינים הקשורים להפרעות האכילה השונות, חשוב לפנות לייעוץ רפואי, ולו כדי שיפנו אתכם לאנשי המקצוע המתאימים.
חשוב לציין שישנן תרופות עבור המחלה, כשלרוב מדובר בתרופות פסיכיאטריות. לשם כך, חשוב לפנות לפסיכיאטר לאבחון, ואף רצוי לקבוע תור שבועי קבוע גם לפסיכולוג, שכן שניהם עשויים לסייע באופן ניכר.
הפרעות אכילה הן לא בעיה שנפתרת בעצמה, ועל כן חשוב לפנות לגורם מקצועי לסיוע, ולו כי השלכותיה עשויות להיות חמורות במיוחד. אם אתם מרגישים שאדם הקרוב אליכם סובל מאחד התסמינים שמאפיינים את המחלה – פנו לייעוץ רפואי. רק בריאות!