בריאות הנפש הוא נושא שאולי לא מדובר מספיק, אבל הרבה מאוד אנשים בכל העולם מתמודדים עם תופעות מתופעות שונות. אלו תוקעות להם מקל בגלגלים של החיים, ומונעות מהם את החיים השגרתיים. אחת התופעות המוכרות והנפוצות למרבה הצער הינה התקף חרדה.
מדובר על מצב בו הגוף שלנו מתחיל להתנהל כאילו והוא נמצא במצב של מצוקה. הדופק עולה, זיעה ניגרת ועוד. כאשר למען האמת אין כל סכנה שמרחפת מעל לראשו של החרד. קראו בהרחבה איך להתמודד עם התקף חרדה?
התמודדות נכונה
במידה ואדם חווה התקף כזה עליו ללמוד את הנושא ולדעת מה הוא יכול לעשות כדי לעזור לעצמו בפעם הבאה שדבר כזה יתרחש. לא כי הוא מקווה שזה אכן יקרה, אבל לרוב מי שחווה פעם אחת את ההתקף עלול לפגוש אותו פעמים נוספות. ומעבר לכך – כשרוכשים כלים להתמודדות מול התקף כזה, הפעם הבאה יכולה להיות קלה יותר.
מה גם שאם יודעים מה עומדים לעשות החשש מפני התקף החרדה הבא בסדרה יכול להיות קטן ונשלט יותר. מה שבסופו של דבר יפחית את הסיכויים של התקפים כאלו להתחולל. כמו כן התמודדות נכונה תפחית את החרפת הבעיה לכדי הפרעת חרדה.
לקבל הנחיות להרגעה עצמית
יש מצבים שונים ודרגות של התקפי חרדה. אבל כל אחד יכול ללמוד ולמצוא דרכים להועיל לעצמו. אמנם רבים הם המתמודדים מול התקפי חרדה שנעזרים בתרופות אשר מקלות על התקפים ומפחיתות דרמטית את ההתקפים. אך לצד זאת הם זקוקים גם לתמיכה נפשית והבנה באשר לתהליכים שהם חווים. בהתמודדות נכונה, בנשימה עמוקה, במחשבות תחת שליטה ובקרה עצמית ניתן לעבור את ההתקף הבא בצורה נכונה יותר ובלי להחריף את המצב ואת התוצאות של התקף החרדה.
> קראו עוד על טיפול בחרדה באתר של מעיין ביטון!