טיפול בכף רגל סוכרתית
דלקות בכף רגל סוכרתית, גורמות לעיתים קרובות לתחלואה, אשפוז וקטיעות חלילה. פצעים כרוניים או כאלה שטופלו בעבר, מביאים, לרוב, למספר חיידקים עצום, שיכולים להשפיע על חיי כף הרגע ועל בריאותו של החולה.
ייעוץ לבעיות סוכרת
קבלת ייעוץ למי שיש לו סוכרת, היא חשובה מאוד וייעוץ זה עשוי להציל חיים של אנשים. ייעוץ על סוכרת יכול להתבצע דרך רופא המשפחה, רופא מומחה אחר שזה עיסוקו וכמובן, איך לא, ברשת.
על ייעוץ ברשת אנחנו לא ממליצים במיוחד, שכן ייעוץ כזה, עלול לגרום לבעיות חמורות ביותר לאדם החולה וגרוע מכך. בשאלות כגון אלה, אנחנו ממליצים להתייעץ רק עם מומחית או מומחה לכף רגל סוכרתית.
טיפול בכף רגל סוכרתית
בין הגורמים המשפיעים על חולי בסוכרת, שמתבטאים לכדי זיהומים בכף הרגל הסוכרתית, ניתן למצוא הפרעות אימונולוגיות המובנות בצורה גרועה, כגון פגיעה בנדידת לויקוציטים ומוות תוך-תאי וכימוטקסיס.
נראה כי שכיחותם של פגמים אלה, מתואמת, לפחות באופן חלקי, עם לימות השליטה הגליקמית. כמה ראיות מצביעות על כך שגם אצל חולי סוכרת, התגובות החיסוניות בתאים, תפקוד מונוציטים ותפקוד משלים – מופחתות.
סיכונים וסיכויים לכף רגל סוכרתית
הסיכון לחלות במחלת כף רגל סוכרתית לכל החיים, יכול להתרחש בחולים עם סוכרת (סוג 1 או 2) ועשוי להיות גבוה ככל הנראה ב- 34 אחוזים.
כיבים ברגל סוכרתית, הם גורם עיקרי לתחלואה והם מהווים לפחות שני שלישים מכל הקטיעות הלא טראומטיות שבוצעו בשנים האחרונות.
כיבים ברגל סוכרתית נגועה או איסכמית, מהווים כ- 25 אחוז מכלל האשפוזים לחולים עם סוכרת. בהתבסס על נתונים של ארגון הבריאות העולמי, סיבוכים בגפיים התחתונות בעקבות סוכרת, מהווים, חלילה, שנים עם מוגבלות.