10 דגשים שחשוב להכיר לפני שפוצחים בדיאטה קטוגנית
חשוב להבין שתזונה קטוגנית, אותה תזונה שהיא דלה מאוד בפחמימות, היא תזונה שמסייעת רבות לצמצום היקפי השומן בגוף – כאשר משלבים תפריט נכון שמותאם ספציפית עבורכם, וכאשר מכירים כמה אלמנטים חשובים בתזונה זו, והנה הם לפניכם.
ללא מזון מעובד
אחד העקרונות החשובים בתזונה הקטוגנית הוא לא לצרוך מזון מעובד – כזה שיש בו יותר מ3 רכיבים. דיאטה קטוגנית מבוססת על מאכלים שאינם מעובדים. יש לשים לב שצריכת מזונות מבוססי קמחים שעברו עיבוד ונטחנו לטחינה מאוד דקה לא מסייעת לדיאטה קטוגנית. ככל שהמוצר או המאכל מעובד יותר הוא מגיב יותר לייצור של אינסולין בגופנו – מה שמעלה את רמות הסוכר, ומכך רוצים להימנע בתזונה הקטוגנית. התזונה הרי שואפת לניצול של קיטונים מהשומן להפקת אנרגיה, במקום התהליך שקורה בשגרה, של ניצול סוכר הגלוקוז ממאגרי הפחמימות שבגופנו.
ללא ספירת קלוריות
בטח חלקכם ממש יופתעו מכך אבל לא צריך לספור קלוריות! מה שחשוב זה הרכב המזון והיחס בין אבות המזון במאכלים השונים, לתגובה הורמונלית בגופנו. ולכן לא חשובה כמות הקלוריות. אוכלים לפי תחושת רעב ושובע – במקום לפי ספירה של קלוריות.
לא ירידה במשקל – כן שריפת שומנים
מדובר בנקודה חשובה שלעתים חל בלבול לגביה. דיאטה קטוגנית מטרתה להביא את הגוף למצב מטבולי בריא, ולא לירידה במשקל. תוצר לוודאי של התהליך הוא ירידה במשקל לרוב, אך זו לא המטרה. המטרה העיקרית של הדיאטה הינה לשרוף שומנים.
השומן כמקור אנרגיה עיקרי
דיאטה קטוגנית מקדשת את השומנים והן רכיב האנרגיה העיקרי בתפריט היומי – ההמלצה היא שני שליש. יש עוד עקרונות וכללים חשובים להכיר, אבל שלושת אלו הם העיקריים, ואחרי שמבינים אותם ניתן ללמוד יותר ולהרחיב לעשרת העקרונות של דיאטה קטוגנית.