אבקות חלבון: כיצד תבחרו נכון?
לא מעט ספורטאים מקצועיים וחובבנים משתמשים היום באבקות חלבון, זאת על מנת ליהנות מאספקת חלבונים גבוהה יותר בתפריט היומי, מבלי שיצטרכו לצרוך ארוחות שלמות. השאלה היא, כיצד עושים את זה בצורה נכונה.
כיצד בוחרים בצורה נכונה?
מידע
על מנת לדעת כיצד לבחור נכון, תוכלו להיעזר בסקירות של ויטה פלוס. מדובר על סקירות של אבקות חלבון ואלה יספקו לכם את כל המידע הרלוונטי בנושא. כך תוכלו להשוות ביניהם ולקבל את כל המידע שאתם צריכים בנושא זה.
מרכיבים
על מנת לבחור נכון, יש לבחון את המרכיבים של האבקה, מה בדיוק היא כוללת, למשל, באיזו אבקה מדובר, האם חלבון מהחי או חלבון צמחי. אם אנחנו נדע מה המרכיבים וכיצד הם מחולקים, נוכל לדעת מה יהיה נכון עבורנו, מבחינת אופי השימוש באבקה.
עמידות
יש לבחון את תאריך התפוגה כמובן, אך מעבר לזה את העמידות של האבקה, בין אם זה על פי זמן וכן על פי מקום, כלומר, האם האבקה דורשת מאיתנו אחסון מיוחד. כך נדע איך לשמור אותה.
אופי השימוש
יש אבקות שנכון להשתמש בהן לפני האימון ויש כאלה שאפשר להשתמש בהן לפני וגם אחרי. אנחנו צריכים לבחור את האבקה הנכונה עבורנו, על מנת שנדע מתי וכיצד להשתמש בה.
איכות וטעם
בסופו של דבר, הכל מתמקד בנקודות האלה. עד כמה האבקה איכותית, לא רק מבחינת המרכיבים אלא מבחינת מה שהיא מספקת לנו וכן עד כמה היא טעימה וכיצד אנחנו יכולים לשלב אותה במנות שונות או בארוחה שלמה.
אבקות חלבון – לשם מה?
כאמור, כל מי שעוסק בספורט באופן מקצועי או חובבני, יבחר להשתמש באבקות חלבון. הוא יעשה זאת, בין היתר מאחר וכאשר עוסקים בפעילות גופנית יש צורך לספק לגוף כמות גדולה של חלבונים, הן על מנת לשמור על השרירים בריאים והן על מנת לחזק אותם, בכך אפשר למנוע פציעות.
אבקות חלבון מאפשרות לקבל את החלבונים בצורה ישירה, מבלי שיהיה צורך לצרוך מזון עם קלוריות ושומנים בשביל לקבל את החלבונים שהגוף צריך.