האם חיידק הליקובקטר פילורי חוזר
הליקובקטר פילורי הוא חיידק הגורם לכיבים בקיבה (קראו האם חיידק הליקובקטר פילורי חוזר). פעם חשבו שהוא מוחסל מגוף האדם, אבל מחקרים עדכניים הראו שהוא עושה קאמבק. . בשנים האחרונות נמצא כי הליקובקטר פילורי עושה קאמבק בגוף האדם. הסיבה לכך היא כישלון מערכת הבריאות הנוכחית בסילוק החיידק, כמו גם שינוי אורחות חיים והרגלי אכילה המובילים להיגיינה לקויה. סיבה נוספת עשויה להיות שתרופות רבות המשמשות לטיפול בכיב קיבה אינן מכסות לחלוטין את הליקובקטר פילורי ויותר חולים נחשפים מחדש לחיידק בכל פעם שהם נוטלים אחת מהתרופות הללו. . גוף האדם התפתח כדי לשמור על איזון החיידקים על ידי מאבק בו עם מערכת חיסונית ספציפית. החיידקים והמערכת החיסונית מתפתחים כל הזמן, כך שלא משנה מה הגוף שלנו עושה, החיידקים בדרך כלל מתמודדים עם זה בתגובה. כיום, אנו אוכלים מזון מהיר ממסעדות בתדירות גבוהה בהרבה ולא נותנים לבטן מספיק זמן להפיח אוכל חריף או חומצי מדי. זה גורם להצטברות חומצה בקיבה מה שמוביל לכיבים שפותחים להם את הדלת
הליקובקטר פילורי הוא חיידק שעלול לגרום לכיב קיבה. חשבו שהוא מוחסל מגוף האדם, אבל עם העלייה בעמידות לאנטיביוטיקה, הוא חוזר. הליקובקטר פילורי חזר ועמיד יותר מאי פעם . לאנטיביוטיקה שימושים רבים אך יש לה גם כמה תופעות לוואי חמורות, (קראו על תופעות לוואי אנטיביוטיקה הליקובקטר). חלק מתופעות הלוואי הללו הן תגובות אלרגיות, פריחות בעור ואפילו פוטנציאל להרוג חיידקים בריאים במיקרוביום של המעי. זה הוביל לעמידות לאנטיביוטיקה שהיא בעיה הולכת וגוברת בחברה כיום.
הליקובקטר פילורי הוא חיידק הגורם לדלקת בקיבה. זה קשור גם לכיב פפטי ודלקת קיבה. בשנים האחרונות, מספר האנשים שנבחנו חיובי ל-H. pylori גדל באופן משמעותי. עלייה זו במקרים יכולה לנבוע מעלייה בבדיקות, או שינויים בדפוסי הקולוניזציה. . מחקרים אחרונים מצאו שלהליקובקטר פילורי עשויה להיות השפעה חיובית על הסיכון לפתח מחלת אלצהיימר. . תחילתה של מחלת אלצהיימר קשורה לירידה ברמות של הורמון הנקרא אינסולין דמוי גדילה פקטור 1 (IGF1). לאנשים עם רמות גבוהות יותר של IGF1 יש סיכון נמוך יותר לפתח מחלת אלצהיימר. במחקר שנערך לאחרונה, אנשים שהיו חיוביים להליקובקטר פילורי היו בעלי רמות גבוהות של IGF1. מחקר זה מצביע על כך שייתכן שיש קשר בין הליקובקטר פילורי לבין הסיכון לפתח מחלת אלצהיימר.