הדרכות הורים בזום: כך עושים את זה בעידן הקורונה
הורות היא לא דבר פשוט כלל ויש שיגידו שמדובר באחד התפקידים הקשים ביותר בעולם. לפעמים הורים חוצים את הגבול הדק שבין דאגה לילדים לבין יצירה של תלות בהם, לעיתים הם לא מסכימים אחד עם השני על קו אחיד לחינוכם ויש פעמים בהם נוצר תסכול לא קטן בכלל הדברים הללו. בדיוק בגלל הדברים האלה קיימות הדרכות הורים, שנותנות להורים לילדים בכל הגילאים, כלים פרקטיים ויעילים לחינוך נכון ואינטראקציה טובה מול הילדים. למרבה הצער, משבר הקורונה הפך גם את התחום הזה למאתגר הרבה יותר והקשה על מטפלים לעשות את עבודתם. עם זאת, הזום בו מרבים הרבה אנשי מקצוע להשתמש, הוא כלי מצוין אם יודעים לתפעל אותו כראוי. הנה כמה טיפים לאיך לעשות את זה נכון.
ודאו שההורים בקשב מלא
האתגר העיקרי בזום הוא לוודא שכל המשתתפים עסוקים במאת האחוזים במפגש. הדרכות הורים הן תמיכה לכל הורה וחבל לפספס מידע והכוונה יקרה מפז בגלל שדברים מסוימים מסיחים את הדעת. על כן, הכינו את ההורים למפגש מראש והדגישו כמה חשוב שימקדו את הריכוז שלהם אך ורק בו.
מנעו מראש כשלים טכניים
מפגש הדרכה טוב בזום מתחיל קודם כל מתקשורת טכנית טובה. על כן, ודאו קודם לכן שהחיבור לאינטרנט בביתכם הוא טוב וחזק, שמצלמת הרשת איכותית ושבני הבית לא גולשים על הרשת. לאחר מכן, ודאו את אותם הדברים עם ההורים, מה שיבטיח תקשורת טובה עם מינימום של בעיות טכניות.
הכינו את החומרים מראש
אם אתם נעזרים בקטעי מידע כתובים או בכל עזרים אחרים, ודאו שהם לידכם כשהמפגש מתחיל. פגישה בזום בה נאלץ המדריך לקום ולעזוב את השיחה למספר דקות בשביל להביא עזרים טכניים תביא בראש ובראשונה לקטיעת הקשב של ההורים, ובנוסף זה עשוי להתפרש כזלזול או חוסר רצינות מצדכם. לכן, תכננו את מהלך כל המפגש מראש. דעו על מה אתם מדברים ובאיזה שלב והיצמדו לתוכנית. זכרו כי משך זמן הקשב בזום הוא קצר יותר לרוב ובנו את הפגישה בהתאם לכך.