תבשיל בשר עם בצל מרוקאי – מסע טעמים וריחות
אחת ממנות הדגל של המטבח המרוקאי, תבשיל בשר עם בצל מרוקאי, מצליח להשאיר את הטועמים ממנו עם טעם של עוד! אין דבר יותר מרגש מלהיכנס לבית שבו מבשלים את המנה המדהימה הזאת – הריחות החריפים של התבלינים, הבשר שמתבשל לאט ומתמזג עם הבצל, והכל אוהב להתרכז בתבשיל שיסחוף את כל מי שיטעם אותו. ופה עוד לא דיברנו על הסוד לשדרוגים מגוונים שיכולים להפוך את המנה הזאת לאגדה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל-6 מנות
הרכיבים הדרושים
מכיוון שהמתכון הזה פשוט, ניתן להכין אותו עם כמה מרכיבים בלבד. יחד עם זאת, המגוון הרחב של התבלינים והבטיפול המיוחד בכל שלב, יוצרים תוצאה שמשגעת את החיך!
- 1 ק"ג בשר (בקר ή טלה, חתוך לקוביות)
- 4 בצלים גדולים, פרוסים דק
- 4 שיניים שום, כתושות
- 2 גזרים, קלופים וחתוכים לדיסקות
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס מים
- תיבול: כפית מלח, כפית כורכום, כפית כמון, כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 כפית קינמון (לא חובה, אבל מוסיף טעם אגדי)
הגרסת הטבעונית
אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, תוכלו להמיר את הבשר בטופו או בקטניות כמו חומוס או עדשים. התוצאה תהיה דלת שומן ובריאה, אבל עדיין טעימה ומתבלת מהנה!
שלבי ההכנה
בואו ניגש לצעד המרגש ביותר – הבישול! תעקבו closely בשלב הזה, כי יש כאן כמה טיפים שווים!
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום גבוה.
- מוסיפים את הבצל ומבשלים עד להיותו זהוב.
- מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד שהן משחימות.
- מוסיפים את השום וחתיכות הגזר, ומערבבים.
- מתבלים במלח, כורכום, כמון וקינמון, ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המים, מכסים ומבשלים על חום נמוך למשך שעה.
- בסיומו של הבישול, מסלקים את המכסה, וטועמים להגברת התיבול (אם צריך).
- מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים היטב.
- מבשלים עוד 10 דקות נוספות עם מכסה פתוח, עד שהסמיכות עולה.
שדרוגים ותוספות אפשריות
רוצים להפוך את התבשיל הזה לאגדי? הנה כמה רעיונות לשדרוגים:
- תוספת תמרים או צימוקים – תוספת מתוקה-מלוחה שתשדרג את כל המנה.
- אפשר להוסיף פירות יבשים כמו שזיפים או פרי תמר – זה ישדרג את המנה באופן מדהים!
- וגם אפשר להגיש לצד חלה רכה כדי לספוג את כל הרוטב המנומס!
שאלות ותשובות
מה אפשר להוסיף לתבשיל אם אני רוצה להפוך אותו לחריף?
יש לכם כמה אופציות. תוכלו להוסיף פלפל חריף קצוץ, או לספק כמה שבבים של כמון או כורכום חריף.
איך אפשר לשמור על עסיסיות הבשר?
הבישול האיטי והסודי טמון באדמה. אל תמהרו עם כמות החום, ותנו לבשר לבשל את עצמו בסבלנות.
כיצד ניתן להגיש את המנה הזו?
תוכלו להגיש את התבשיל עם אורז מאודה או קוסקוס. זה יהיה מושלם!
האם אפשר להקפיא את התבשיל?
בהחלט! פשוט תנו לו להתקרר לחלוטין, אחסנו בכלי סגור למקפיא ותחזרו אליו כשיתחשק לכם טעם מהשבועה הזאת.
איך מטפלים בעשבי תיבול לפני השימוש?
מומלץ לקצוץ את הכוסברה או הפטרוזיליה ממש לפני השימוש על מנת לשמר את הטעמים שלהן.
מה אפשר לעשות אם התבשיל יצא מלוח מידי?
אקלימו אותו עם כוס מים או בישול של תפו”א (שיספוג את המלח).
האם יש בכלל בעיה להוסיף ירקות אחרים לתבשיל?
בהחלט לא! אפשר לשלב בטטות, תפו”א או אפונה קפואה. זה רק יוסיף למנה ולעושר שלה.
האם אני יכול להשתמש בבשר אחר?
כמובן! תוכלו לבחור בשר עוף או בשר פיקניה, כל מה שתרצו!
מה אפשר לאכול יחד עם התבשיל?
לחם פריך או אפילו סלט רענן בצד יכולים להשתלב מצוין ולהפוך את השולחן לחוויה עוצמתית!
האם המתכון זהו מתכון אותנטי?
כן! המתכון הזה שואב השראה מהמטבח המרוקאי המסורתי, ומשמר את כל הטעמים האותנטיים והמרגשים.
אז קדימה, חברים! אתם לא רוצים לפספס את הכיף המדהים הזה. שתפו את המתכון עם חברים, והעניקו להם אפשרות ליהנות מהמנה המשגעת הזו!