ארוחת צהריים לילדים בעשר דקות שלא תשכחו!

"`html

ארוחת צהריים לילדים בעשר דקות

מתי בפעם האחרונה ששמעתם את המשפט "מאמא, מה יש לאכול?" ואתם פשוט לא ידעתם איך להגיב? הלחץ הזה יכול להיות מציק, בעיקר כשמדובר בילדים שאם לא ימצאו את האוכל שהכי טעים להם, יחלו במלחמת אגו. ופה בדיוק נכנס המתכון המושלם שלנו בוודאות! שמרו על עצמכם, כי אנחנו מדברים על ארוחת צהריים משגעת, מהירה ומעלפת, שתרים את מצב הרוח של כל אחד בבית, ותגרום להם לבקש עוד ועוד! אז בואו נצלול יחד אל מתכון פשוט ומיוחד שיביא לכל אחד מהם חיוך על הפנים.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מגיש: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כמובן, התחילו מהמרכיבים! ואיך אפשר בלי לפרט את כל מה שצריך? הנה הרשימה המדויקת:

  • 400 גרם חזה עוף (יכול להיות גם טופו אם אתם בעניין של גרסה טבעונית)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס קוביות ירקות (כמו זוקיני, גזר, פלפלים)
  • 1 כ teaspoon כפית עשבי תיבול (ריחן, אורגנו או מה שמתחשק לכם)
  • מלח ופלפל לטעם
  • 4 טורטיות מקמח כדי ליצור wrap מושלם
  • 1/2 כוס גבינת שמנת או גבינת פטה (אפשר גם ללא גבינה לגרסה דלת קלוריות)

כעת, אם מדובר בילדים אוהבים תבלינים, ניתן להוסיף מעט פפריקה מתוקה או כמון, ומי שאוהב חריף יכול לשלב קצת חריף! הקפיצו את המתכון עם תוספות מעניינות כמו אבוקדו או רוטב יוגורט ממטי.

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להיכנס למטבח וליצור את הקסם הזה. תגלו כמה זה פשוט וקל!

  1. חמים את שמן הזית במחבת על חום בינוני.
  2. הוסיפו את קוביות העוף למחבת וטגנו עד שהן משחימות מכל הצדדים.
  3. לאחר מכן, הוסיפו את קוביות הירקות והמשיכו לבשל כ-5 דקות נוספות עד שהירקות מתרככים.
  4. תבלו במלח, פלפל ועשבי תיבול – ערבבו היטב.
  5. לאחר מכן, ערבבו את הגבינה לתוך התערובת עד שהכל מתאחד.
  6. חתכו את הטורטיות לרבעים ושלבו בתוכן את תערובת העוף והגבינה.
  7. גלגלו את הטורטיות כמכסה והניחו על צלחת.
  8. לטיגון קל – שימו כל רבע טורטיה במחבת ל-30 שניות מכל צד עד שיש לכם טעם נהדר.
  9. חתכו לחצאים והגישו חם לילדים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן שאפשר לשדרג את המנה הזו בכל מיני דרכים! אם אתם רוצים להפתיע את הילדים ביצירתיות, תתרגשו להוסיף:

  • סלט ירוק צדדי עם רוטב ליים שהילדים לא יעמדו בפניו!
  • ס Salsa מתוקה למי שאוהב תרבות מקסיקנית.
  • קוביות תפו”א מטוגנות בצד, למישהו תמיד יש חיבה לחטיפים.
  • רטבים כמו שמן זית, בלסמי או חרדל להשתעשע עם הטעמים!

שאלות ותשובות

באיזו מחבת אני יכולה להשתמש להכנת המתכון?

אפשר בהחלט להשתמש במחבת טפלון נעימה שסופגת טעמים, אבל אם יש לכם משטח ברזל, הוא יוסיף מעט קראנץ' למנה.

האם אפשר להכין את זה בלי עוף?

בהחלט! טופו או איזשהי חלבון צמחי אחר יעשו את העבודה, במיוחד אם יש לכם טופו עולה על דלפק מחמם.

כמה זמן אפשר לשמור את התערובת במקרר?

אני ממליץ לא יותר מ-48 שעות. מחממים בכף שמן ומקפיצים מחדש – וואלה!

האם אפשר לקפוא את ה-wraps?

כן! ניתן לקבוע את ההכנות מראש, למלא את הטורטיות, ואז לשים במקפיא. עיה לחמם כאשר מגיע הזמן.

אילו גבינות אפשר לשים?

גבינת צ'דר או מוצרלה גם מאוד מתאימות! ואולי גם גבינת פטה עם טעמים עשביים? מסכימים?

האם הנוסח של הטורטיות משפיע על הטעמים?

בהחלט! טורטיות חיטה או תפו”א יכולות להוסיף טעמים שונים ושכמעט תמיד זה שיעשה את ההבדל!

מה עושים אם אי אפשר לאכול גלוטן?

ניתן להשתמש בטורטיות ללא גלוטן שיעשו את העבודה, וישנם גם דגים!ասնנומם.

מה עם ירקות שאינם מוקפצים? אפשר?

כמובן! ירקות גולמיים, כמו חסה או רענן, יהפכו את המנה לקבועה ומרעננת!

האם זה מספיק בריא לילדים?

בהחלט! מדובר בארוחה מלאה עם חלבון, ירקות ובריאותית ככל האפשר.

איך אני יודע אם זה מתאים למשפחה שלי?

לדעתי לא מקובל לשאול בעלי עניין, פשוט שימו מה שאתם אוהבים, ותארו ביחד את הבריאות!

וכעת, הגעתם לסוף המתכון! אנו מאמינים שהמנה הזו תזכה להצלחה רבה, אנו נרגשים לשמוע את הסיפורים שלכם על הכלים שהכנתם. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות ובסביבה שלכם – כי אם יש כולנו מגוונים, למה לא להציל חיים במטבח? בתיאבון!

"`