דג אמנון בתנור עם עשבי תיבול
כשהשולחן מקושט במנות מהודרות, ובעיקר כשהמנה המרכזית היא דג אמנון בתנור עם עשבי תיבול, ההתרגשות באוויר מתגברת. כל ביס מלווה בשום, לימון ורעננות של עשבי תיבול. זהו מתכון של סבתא, שמצליח גם לשחזר את הניחוחות של בית במטבח וגם להכניס טוויסט מעניין. ברגע שאתם מסדרים את השולחן, האורחים שלכם כבר מתמלאים בציפייה למופע הקולינרי שאתם עומדים להעניק להם. זה לא רק דג בתנור – זה פלא שלם שמ לוקח אתכם לא רק לעולם של טעמים, אלא גם לנסיעות רחוקות במחשבה. והכי חשוב, זה מתכון שמתגמד עליו הכישורי בישול שלכם – כי זה פשוט מדהים!
זמן הכנת המתכון: 50 דקות
רמת קושי: בינונית
המנות: 4-5 מנות
- 40 דקות הכנה
- 10 דקות בישול
הרכיבים הדרושים
למתכון זה נשתמש במרכיבים פשוטים וטריים, כדי להבטיח שהדג ייצא מעלף ומושלם. אם תשאלו אותי, השאיפה היא להשיג דג אוורירי ומתקתק, כזה שנמס בפה!
- 1 דג אמנון במשקל כ-1 ק"ג, מסולסל ומנוקה
- 4 כפות שמן זית
- 4 שיני שום קצוצות דק
- 2 לימונים – מיץ ולימונים פרוסים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית שחור טחון
- 1/2 כפית כמון (אופציונלי)
- 2-3 תפו”חים פרוסים (אופציונלי, לתוספת מתוקה)
- כ-10 טפיחות של פלפלים חריפים קצוצים (למי שאוהב חריף)
לגרסאות אחרות
למי שרוצה לגוון, יש לכם אפשרות ליצור גרסה טבעונית על ידי החלפת הדג בפרוסות של טופו. ניתן גם לרשום למי שמעוניין במאכל ללא גלוטן לשים בצד את הכמון, שכן הוא לא תואם. המתכון הזה מדהים גם על ידי השגיית של ירקות שונים – כמו קישואים, עגבניות או גזר, שניתן לשים כמו תוספות בדג.
שלבי ההכנה
כמו בכל מתכון שאני עושה, אני מאמין שקצב העבודה והביטחון הם המפתח ליצירת מתכון מופלא. אז תחברו את הראש והידיים, כי הגעתם לשלב המעניין.
- נחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- נשטוף את הדג במים קרים ונייבש אותו בעזרת נייר סופג.
- נעשה חתכים קלים לאורך הדג, על מנת שהטעמים יחדרו פנימה.
- בקערה, נוסיף את שמן הזית, שום קצוץ, מיץ לימון, מלח, פלפל וכמון אם רוצים.
- נשפוך את התערובת על הדג המוכן, ונמרח באופן אחיד.
- נכין את העשבי תיבול – פטרוזיליה וכוסברה, ונפזר אותם על הדג.
- נוסיף פרוסות לימון על הדג ונתחיל להניח את פרוסות התפוחים מסביבו.
- נכניס את הדג לתנור למשך כ-25-30 דקות, עד שהדג מתבשל לחלוטין.
- לאחר 20 דקות, נוודא שהדג מתבשל לאט, כך שהבשר יישאר נימוח ואוורירי.
- נוציא את הדג מהתנור, ניתן לו לנוח לכמה דקות, ונגיש עם סלט ירקות מרענן.
אפשרויות לשדרוגים
אם אתם רוצים להוסיף טוויסט למנה, אני ממליץ לשדרג את הדג בעזרת רוטב צ'ילי מתוק או רוטב שום עדין. זה משגע! אפשר גם להוסיף אגוזי מלך קלויים – זה מעניק קראנץ' שמאזן את הרכות של הדג. יחד עם זאת, לשדרג את המנה עם פריזאי איכותי ופה השמיים הם הגבול!
אל תשכחו שאפשר גם לשדרג את הכוסברה עם נענע! זה נותן טעם נפלא!
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הדג מוכן?
הדג מוכן כאשר הבשר שלו מתפרק בקלות עם מזלג. גם צבעו צריך להיות מפוסל ומבריק.
מה לעשות אם הדג לא התבשל כמו שצריך?
החזירו אותו לתנור לעוד 5-10 דקות, בהתאמה, והשגיחו עליו מקרוב.
האם אני יכול להשתמש בדג אחר?
בהחלט! דג הלברק או דג הסלמון יכולים להתאים, אך טעמים יכולים להשתנות.
יש לכם רעיונות לתוספות?
לקחת סלט מקMix בין ירקות עם חמאת גבינה, לאורז מטוגן או כל תוספת שאתם אוהבים. אני גם אוהב להוסיף תפוחי אדמה צלויים.
האם ניתן להכין את המתכון בגרסה לא חריפה?
כמובן! פשוט הימנעו מתוספת הפלפל החריף או השתמשו בכמות קטנה.
האם ניתן להקפיא את הדג?
זה לא מומלץ, אבל אם יש צורך – הקפיאו אותו לפני הבישול ולאחר מכן תפשירו במקרר לפני ההכנה.
האם יש swap במקום עשבי תיבול?
אפשר להשתמש בתערובות תיבול מוכנות כמו פפריקה או תיבול דגים כדי להעניק עוד צבע וטעם.
למה עדיף דג טרי?
דג טרי מבטיח טריות, טעם ומרקם טוב בהרבה מדג מוגן או קפוא.
מה הכי חשוב בשילובי טעמים במנת דג?
המאזן בין החמיצות, המתיקות והמליחות הוא המפתח להצלחה, לכן שימו לב לזמן הבישול.
איך ניתן להצליח תמיד עם הדג בתנור?
הקפידו על טמפרטורת התנור הנכונה, וגם על חיתוכים מדויקים בצורת הדג.
הכנתם ועודדתם אחרים? שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות! אני בטוח שהאורחים שלכם ייהנו ממנו – ויש סיכוי גבוה שיבקשו על המתכון. אז קחו, הכינו, ותיהנו משולחן שכולו טעמים מדהימים!