"`html
מרינדת חזה עוף על האש בצורה הכי טעים שיש!
נכון שאף פעם אי אפשר לשבוע מחזה עוף? ואם נוסיף לזה מרינדה שמשדרגת הכל ונותנת טעמים מדהימים ועמוקים? דווקא עכשיו זה הזמן להתפנק עם מתכון שיגרום לכל אחד מכם לרצות ללקק את האצבעות! הממרח המושלם הזה, יגרום לכם לחשוב "למה לא ניסיתי את זה קודם?" אנחנו לא מדברים על סתם עוף בגריל, אלא על חזה עוף במרינדה אגדי ועמוס בטעמים, שיגרום לכל פיקניק או ארוחת ערב בבית להיות משגעת. בסיום המתכון הזה, אתם תדעו בדיוק כיצד ליצור את המעדן המושלם לחגיגות שלכם.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן שהייה: כשעה (עדיף לילה שלם)
- רמת קושי: קלה
- כמות מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המרינדה המדהימה הזו, נשתמש במספר רכיבים פשוטים, אבל ברגע שהם מתערבבים ביחד, המהות משתנה לחלוטין.
- 4 פילטים של חזה עוף (כ-600 גרם סה"כ)
- 1/4 כוס של שמן זית איכותי
- 2 כפות סויה (או רוטב סויה ללא גלוטן)
- 2 כפות דבש (או מייפל לטבעוניים)
- 1 קוביית שום מוחלשת (או 2 שיני שום קצוצות)
- מיץ מלימון אחד
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון טחון
- מלח ופלפל לפי הטעם
אם אתם רוצים לגרסה טבעונית או ללא גלוטן, פשוט החליפו את חזה העוף בטופו או בשעועית צהובה והשתמשו ברוטב סויה ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
בואו ניגש למלאכה! שימו לב, כל שלב פה הוא חשוב, אז אל תדלגו על אף אחד מהם!
- ערבבו את כל הרכיבים יחד בקערה גדולה – שמן, סויה, דבש, שום, מיץ לימון, פפריקה וכמון.
- טבלו את פילטי חזה העוף לתוך המרינדה ודאגו שהם יהיו מכוסים מכל הצדדים.
- כנסו את הקערה למקרר והשאירו לה לשתות כ-60 דקות לפחות (לרוב עדיף לילה שלם).
- חממים גריל או מחבת על להבה גבוהה.
- ברגע שהגריל חם, הניחו את חזה העוף וכסו את החום – תנו לשחום אותם מכל הצדדים.
- שימו לב לכך שהעוף מתבשל באופן אחיד ושהוא לא מתייבש – תן לו להרגיש בבית!
- הוציאו את העוף מהגריל לאחר 6-8 דקות לכל צד, כלומר כ-14-16 דקות סה"כ בגריל, עד שהעוף מבושל לחלוטין.
- תנו לעוף לנוח 5 דקות לאחר שהוצאתם אותו מהגריל, כך שהמיצים יחזרו פנימה.
- חצו את חזה העוף בראשוניות והגוונים ו… בתיאבון!
שדרוגים ותוספות
תמיד אפשר להעשיר את המנה! אפשר להוסיף לפילה עוף באש ירקות קלויים כמו קישואים, פלפלים ובצל, כדי להוריד קצת מהעוף ולצרף לעוד חוויות טעמיות. או אפשר להכין לסלט מרענן בצד, עם חסה, עגבניות ומלפפונים. ואם אתם רוצים להפוך את המנה לכזו שלא תשכחו, שימו רוטב עלי נגולש על העוף – מה שיגרום לכך שהחיך שלכם יהיה בעונג עליון.
שאלות ותשובות
מה ניתן לשדרג במתכון הזה?
ניתן להוסיף תבלינים כמו רוזמרין ולעשות ניסיונות עם טעמים נוספים. אפשר גם לנסות תוספות כגון חמאת בוטנים לטעם אגדי.
מה עושים אם אין לי זמן למרינעד את העוף?
אם אתם בלחץ, ניתן להכין את המרינדה ולמרוח אותה על העוף ממש לפני הכניסה לגריל. זה לא נותן טעמים עמוקים כמו לילה שלם, אבל זה עדיין טעים!
האם זה מתאים לילדים?
בהחלט! הילדים אוהבים את הטעמים המתוקים מהדבש, ומומלץ להגיש עם תוספות כמו אורז או פירה.
האם ניתן להקפיא את העוף?
כן, ניתן להקפיא את חזה העוף עם המרינדה לפני הבישול. אך במקרה הזה, ממליצים להפשיר את העוף במשך הלילה במקרר ולבשל כמו בדרך הרגילה.
מה כדאי להגיש לצד חזה העוף?
כמובן שכל ליווי של סלט טרי יהיה מדהים. אפשר גם להוסיף אורז עם ירקות או פסטה עם רוטב עגבניות או פסטו.
האם אפשר להשתמש בחזות עוף קפוא?
לא מומלץ, מכיוון שזה לא יספוג את הטעמים כמו עוף טרי. עדיף להפשיר את העוף לפני השימוש.
האם המרינדה מתאימה גם לעגל?
בוודאי! אפשר להשתמש באותה המתכון עם נתחי עגל, רק לשים לב לזמן הבישול, שכן הם לוקחים יותר זמן.
מהי טמפרטורת הבישול הנדרשת?
כדאי לבדוק שהעוף מגיע לטמפרטורה פנימית של 75 מעלות צלזיוס. זה מה שהופך אותו לבטוח לאכילה!
באיזה מחבת כדאי לבשל את העוף אם אין גריל?
מחבת טפלון או ברזל יצוק תעבוד מצוין והעוף יושג באיכות מעולה.
למה חשוב לתת לעוף לנוח לפני החיתוך?
כשהעוף שוכב לאחר הבישול, המיצים חוזרים פנימה וזה הופך אותו ליותר רך ונימוח!
אז קדימה, בואו תשתפו את המתכון המופלא הזה עם כל החברים ברשתות החברתיות, ותהנו מארוחות מלאות בטעמים המדהימים של מרינדת חזה עוף על האש!
"`