עוגיות שוקולד צ'יפס בלי סוכר חום
אז מה קורה כשמתחשק לכם משהו מתוק, פריך וממכר, אבל אתם מחפשים לשמור על הבריאות? אני עומד להפתיע אתכם עם מתכון עוגיות שוקולד צ'יפס מדהימות, שאין בהן אפילו גרם של סוכר חום! אין מה לדאוג, התוצאה היא עוגיות גבוהות ומעטפת נימוחה, וכשהן יוצאות מהתנור, כל הבית מתמלא בריח אגדי ששואב את כולם למטבח.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 10-12 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 12-15 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את העוגיות הללו, נשתמש בכמה רכיבים פשוטים, אך מדהימים. הרכיבים האלה לא רק מוסיפים טעם, אלא גם מציעים יתרונות בריאותיים.
- 1 כוס קוואקר גולמי
- ½ כוס קמח שקדים (אפשר קמח תפו״ח בלי גלוטן)
- ½ כוס חמאת אגוזי לוז או כל חמאת אגוזים אחרת
- ¼ כוס דבש או סירופ מייפל (כדי לשמור על רמת הקטניות)
- 1 ביצה (לכדי גרסה טבעונית, ניתן להשתמש ברסק תפוחים – ¼ כוס)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- ½ כוס שוקולד צ'יפס מריר (ללא סוכר)
גרסאות חלופיות
כדי שהתענוג יהיה זמין לכולם, אפשר לשדרג את המתכון בקלות. עבור גרסה טבעונית, פשוט החליפו את הביצה ברסק תפוחים או בזרעי צ'יה מעורבים במים. לגרסה ללא גלוטן, השתמשו בקמח תפו״ח או קמח קוקוס, והשתדלו להשתמש בשוקולד צ'יפס שמיוצר ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
בואו נצלול לתוך תהליך ההכנה של העוגיות המשגעות האלו! זה מתכון קליל שלא דורש הרבה זמן או הכנות מסובכות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מקשים את קמח השקדים, הקוואקר, הסודה לשתייה והמלח יחד בקערה גדולה.
- בקערה נפרדת, מערבבים את חמאת האגוזים, הדבש והביצה (או רסק תפוחים) עד שהן מתמזגות היטב.
- מוסיפים את תמצית הווניל לתערובת הלחה ומערבבים שוב.
- אוכלים את תערובת הרטובים לתערובת היבשה ומערבבים עד שהתערובות מתאחדות.
- מוסיפים את שוקולד הצ'יפס ומערבבים עד שהן מתפזרות באופן שווה בתערובת.
- בעזרת כף, מכינים כדורים בגודל בינוני ומשטחים אותם על תבנית האפייה מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים לתנור ואופים בין 10 ל-12 דקות עד שהעוגיות מתחילות לקבל גוון זהוב.
- מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר על תבנית למשך 5 דקות לפני שמעבירים לרשת כדי להתקרר לחלוטין.
שדרוגים ואפשרויות נוספות
עוגיות השוקולד צ'יפס הללו הן גמישות; אפשר להוסיף להן אגוזים קצוצים, חופן קוקוס טחון, או אפילו פרי יבש כמו צימוקים או חמוציות. אם אתם אוהבים טעמים חזקים, לכו על תוספת של קינמון – זה יהיה מתכון מעלף! בנוסף, אפשר ללכת רחוק עם התוספות ולשלב שוקולד חלב או שוקולד מריר כדי להפתיע את הטועמים שלכם.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את העוגיות ללא סוכר?
כמובן! במתכון זה השתמשנו בדבש או סירופ מייפל כחלופה מתוקה. זה מקנה טעם מתוק ומונע את השימוש בסוכר חום.
מה כדאי לעשות עם העוגיות שנשארו?
נעזוב את העוגיות הקרות בקופסה אטומה, זהות לאבנים שמתיישבות על המדף. זכרו להעבירן למקפיא אם יש יותר מדי עוגיות.
האם ניתן להשתמש בקמח אחר?
בהחלט! אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח חיטה מלא או בקמח ללא גלוטן, תלוי באורך מתכון בריאותי שלכם.
איך העוגיות יהיו אם לא אשים ביצה?
אם תחליפו את הביצה ברסק תפוחים, העוגיות ייצאו נימוחות ומפנקות, עם סיומת מעט חמאתית.
אילו טעמים נוספים ניתן להוסיף לעוגיות?
למה לא לשדרג בכמה תמציות טעם אחרות, כמו תמצית שקדים או אפילו קפה? זה יכול להקנות לעוגיות טוויסט מעניין במיוחד.
האם ניתן לצפות את העוגיות בשוקולד?
בוודאי! אחרי קירור, פשוט פלטו את העוגיות לשוקולד מריר מומס וצפו אותן באהבה.
מה הסוד לעוגיות רכות ונימוחות?
זה הכל תלוי באופי האפייה! אם תוציאו את העוגיות מהתנור כשהן עדיין רכות, הן יתייצבו באופן מושלם מחוץ לתנור.
האם אפשר לשמור אותן במקפיא?
באופן חד משמעי! הכינו כמות כפולה והקפיאו את העוגיות לפעמים כשתצטרכו מתוק.
חשוב לדעת עם אילו תוספות אחרות ניתן לשתף את השוקולד?
כל מה שמוסיפים יכול להפתיע – לנסות לערבב חמוציות, אגוזים קצוצים, או פירות יבשים.
מתי הכי טוב לאכול את העוגיות?
כשהן חמות מהתנור, עם כוס חלב קר! שמישהו יכין עוגיות נוספות, כי כולם רוצים ללקק את האצבעות!
לא יודעת איך להסביר, אבל אחרי שתכינו את העוגיות, תגלו שמהנסיון שלי, אין כמו לשתף עם המשפחה והחברים את המתכון המדהים הזה. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם, כי מי לא מתלהב מעוגיות ביתיות מושלמות?