עוגת גבינה אפויה עם תחתית בצק פריך שתשגע אתכם

עוגת גבינה אפויה עם תחתית בצק פריך

אין ספק שכולנו מכירים את עוגת הגבינה המפורסמת, אבל כשמדובר בעוגת גבינה אפויה עם תחתית בצק פריך, אנחנו מדברים על חוויה קולינרית מעלפת. מבחינתי, כל ביס הוא קרב מוחות בין גבינת המאנסטר המפנקת לבין תחתית הבצק הפריך שמחמיאה לה בצורה מושלמת. התוצאה? מתכון מדהים שגורם לכולם ללקק את האצבעות ולבקש עוד. עוגת גבינה מסוג זה, מכילה את כל מה שאפשר לבקש מעוגת גבינה: טעמים עשירים, מרקם אוורירי, וניחוחות שעושים חשק לעוד ועוד. אם גם לכם מתחשק לפנק את עצמכם ואת הסובבים אתכם בעוגה אגדי, הגעתם למקום הנכון!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 45 דקות
  • רמת קושי: קל עד בינוני
  • מספר מנות: 10-12 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לעולם המופלא של ההכנה, נרשום את כל החומרים המדהימים שיצטרפו אלינו במסע זה. זה הזמן ללטש את כישורי הבישול שלנו ולהמציא את המתכון המושלם. בואו נתחיל!

  • 200 גרם ביסקוויטים עם שוקולד או בטעם אהוב אחר
  • 100 גרם חמאה מנומסת ומומסת
  • 500 גרם גבינת שמנת (שף) – הכי טובה שיש!
  • 3 ביצים גדולות
  • 200 גרם סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל מדהימה
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 1/2 כוס קמח (או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)

שלבי ההכנה

בשלב זה, כשהכול מוכן, נתחיל בהכנת העוגה המושלמת.

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. במעבד מזון, טוחנים את הביסקוויטים עד שתהיה תערובת פנים דקיקה.
  3. ממיסים את החמאה ומערבבים אותה עם הביסקוויטים עד שהתערובת מתאחדת.
  4. יוצרים בתבנית עוגה בת דפנות נשלפות תחתית מהתערובת ומדקקים היטב.
  5. אופים את תחתית הבצק במשך 10 דקות ומניחים להתקרר.
  6. במעבד מזון, טורפים את גבינת השמנת עם הסוכר ועם תמצית הווניל לתערובת קרמית וקטיפתית.
  7. מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים עד שהתערובת אחידה ונפלאה.
  8. מוסיפים את השמנת המתוקה וטורפים שוב עד שהכל מתמזג.
  9. מניחים את הקמח וטורפים עד שהתערובת מתאחדת במרקם נימוח.
  10. יוצקים את התערובת על הבצק הקרה ואופים במשך 35-45 דקות, עד שהעוגה מכילה עם מרכז קצת רוטט.
  11. מניחים לעוגה להתקרר לטמפ' חדר, ואז מכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות.

המרכיבים החלופיים

למי שבעניין של גרסה יותר בריאה, אפשר להשתמש בגבינות רזות או אפילו גבינת סויה לטבעוניים. כמו כן, חשוב לנסות לשים גרגרי קוקוס או אגוזים קצוצים בתערובת הבצק כדי להקנות טעם נוסף!

שדרוגים ותוספות אפשריות

בואו נדבר על דרכים לשדרג את העוגה המדהימה הזאת. אמנם מדובר בעוגה ממש מושלמת כמו שהיא, אך פעמים רבות נשמח לגוון קצת.

  • הוספת פירות יער לקצה העוגה תביא לעוגה טוויסט רענן.
  • קצת שוקולד מריר קצוץ מעל יעניק לנו את הטעם המושלם!
  • רוטב ריבת פירות יכול להיות שדרוג מבורך נוסף – לא לבטלו!
  • כדי לייצר נוצץ חמוץ, אפשר להוסיף מעל עוגת גבינה קונפיטורה של פירות שונים.

שאלות ותשובות

איך יודעים שהעוגה מוכנה?

כשהמרכז של העוגה קצת רוטט, היא מוכנה. אם תצאו ממנה ולא תהיי פריכה, אז היא תצא מושלמת.

האם אפשר להקפיא את העוגה?

בהחלט! העוגה שורדת הקפאה מדהימה, וכך אפשר לשמור עליה לזמן רב.

איך אני יכול להפוך את המתכון הזה לטבעוני?

אפשר להשתמש בגבינת סויה או תחליפים אחרים ולוותר על הביצים – הישג מרהיב!

האם אפשר להשתמש בקמח תפו”א במקום קמח חיטה?

כן! מדובר בקמח טוב ונעים שאינו מכיל גלוטן ויהפוך את העוגה למפנקת מאוד.

האם אפשר לעשות את הבצק ללא סוכר?

בהחלט! ישנן אפשרויות רבות לסוכרי ממתיקים טבעיים – אבל בעצם, מי יכול לעמוד בפני מתוק?

אני רוצה לשדרג את הטעם. מה אני אשמח להוסיף?

אפשר להוסיף טאצ’ של תמצית שקדים או רמז של חרדל גלוי להעלאת טעמים.

איך אני יודע אם הבצק לא יפול?

חשוב לא לשים יותר מדי מים וכך ניצור את הכיסופים שנחוצה לעוגה.

מה זה סוד ההכנה של עוגת גבינה?

לומר את המתכון הזה מספר פעמים על הלב שלך! כל פעם תעשו אותו טיפה אחרת.

אי אפשר לשים קוקוס בעוגה?

בצק קוקוס יהיה טעים להפליא אך יש לזכור שהוא ידרוש משטר המעורב.

למה העוגה שלי לא מנמסת בפה?

יתכן שלא אפיתם מספיק זמן או לא טחנתם היטב את הגבינות.

אם יש לכם טיפים נוספים ודברים שתרצו לשאול, אתם מוזמנים לשאול. ובבקשה אל תשכחו לשתף את המתכון הנפלא הזה עם החברים ברשתות החברתיות, כדי שגם הם ייהנו מהעונג המושלם הזה!