עוף ממולא באורז עם סילאן
האם אי פעם הרגשתם את הצורך לחזור הביתה, אל טעם הילדות, אל המנה שהייתם אוכלים בשבת בבית עם כל המשפחה? אם כן, אתם לגמרי במקום הנכון! עוף ממולא באורז עם סילאן הוא המנה המושלמת וממכרת שיכולה להחזיר אתכם בקלות לאותן זיכרונות מתוקים, במגע של מגש שנח לו על השולחן, ובריח הטרי של התבלינים שמתפשט באוויר. היום נעבור יחד על מתכון שהוא פלא של טעמים, פשוט אך אגדי, שכל אחד יכול להכין וליהנות. אז בואו נתחיל!
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 2 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מוגש ל: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול אל תוך ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל המרכיבים הדרושים. המטרה היא ליצור מנה מדהימה שיש בה עומק של טעמים, כזו שתכניס אותנו לאווירה של חום משפחתי. להלן רשימת המרכיבים שלנו:
- 1 עוף שלם, כ-1.5 ק"ג
- 2 כוסות אורז בסמטי, שטוף ומסונן
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כוס צימוקים
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
- 2 כפות סילאן (סירופ תמרים)
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית כמון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 כוסות מים או ציר עוף
- עשבי תיבול קצוצים (כגון פטרוזיליה או כוסברה) לצורך הגשה
לממש את כל הטעמים המדהימים, אנחנו גם יכולים לשקול להוסיף תוספות כמו גזר קצוץ דק או תבלינים נוספים כמו פפריקה מתוקה או חריפה, שייתנו יותר עשן למנה.
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את הכל מוכן, הגיע הזמן להתחיל בהכנה! שלב אחרי שלב, נבנה את המנה המטריפה הזו.
- נחמם את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
- נוסיף את הבצל הקצוץ ונטריף עד שיתייצב וייעשה שקוף.
- נשלב את האורז ונטגן יחד עם הבצל למשך כ-2 דקות.
- נחזור ונוסיף את הצימוקים והאגוזים לקדירה, נוסיף סילאן, קינמון וכמון ונערבב היטב כך שיספגו את כל הטעמים.
- נוסיף את המים או הציר, נבשל על חום נמוך במשך 15 דקות עד שהאורז סופג את הנוזלים.
- כעת, כשהאורז מוכן, נניח אותו בצד וניתן לו להתקרר קצת.
- בשלב הזה, ננקה את העוף מכל תכולתו הפנימית, נשפוך עליו מלח ופלפל, ונמלא אותו בתערובת האורז המהממת שהכנו.
- נשמיד את העוף על השולחן ונכסה אותו בנייר כסף.
- נניח בתבנית ואחרי שמחממים תנור ל-180 מעלות, נכניס לתנור ל-1.5 שעות עד שהעוף משחים ומתבשל לחלוטין.
- לפני ההגשה, נפתח את כיסוי הנייר כדי שלדחוף מעט את העוף וישלוט על הלחות.
- נסחוף מן התבנית ונעביר לצלחת הגשה, נשדרגו בעשבי התיבול הקצוצים.
נחמד, לא? המנה הזאת היא יחסית פשוטה להכנה, אבל הטעמים שהיא משאירה פשוט משגעים, והשילוב של האורז עם הסילאן נותן נופך מתוק ומשגע.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, אם אתם מרגישים הרפתקנים, קיימות כמה תוספות שאפשר להוסיף למנה הזו. לדוגמא:
- למי שאוהב את הטעמים החריפים יותר: לנסות לשלב מעט פפריקה חריפה.
- להוסיף למלית גם קוביות גזר או קישוא.
- לגרסה טבעונית: אפשר להשתמש באורז ממולא בסייטן או טופו במקום עוף.
- לגרסה ללא גלוטן: להחליף את האורז באורז בר או תאילנדי, שזו אופציה מדהימה!
- את הקישוט ניתן לשדרג עם פרוסות לימון מעל.
אז כמו שאתם רואים, יש אין ספור דרכים להעשיר את המנה ולתת לה עוד טוויסט אישי. הכיף מגיע בשיתוף הפעולה ובחשיבה היצירתית!
שאלות ותשובות
איך לדעת אם העוף מוכן לחלוטין? כדאי לבדוק בעזרת חום הפנימי של העוף. יש לוודא שהחום הפנימי הגיע ל-75 מעלות צלזיוס במרכז החזה.
מה אפשר להגיש לצד המנה? יכולה להתאים סלט הירקות טרי או טחינה בצד, כדי לאזן את המתיקות של הסילאן.
האם אפשר להכין מנה זו מראש? כן, בהחלט! ניתן להכין את העוף ממולא יום מראש ולשמור במקרר, ומומלץ לחמם מחדש בתנור.
מה עוד ניתן לשים במלית? כדאי לשקול להוסיף פרי יבשים נוספים כמו שזיפים או פרגיות קצוצות למלית פעמים רבות מוסיפים גם פירות יבשים.
אילו תבלינים יכולים להתאים למילוי? ניתן להוסיף אוהבים יותר ארומטיים כמו הל או קימל שיכולים להוסיף טוויסט נוסף למנה.
האם יש דרכים לשדרג את המרקם של האורז? בהחלט! ניתן להוסיף מעט חמאה או שמן זית לשדרג את המרקם.
כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר? המנה יכולה להחזיק במקרר עד 3 ימים, אבל הכי מומלץ לצרוך אותה ביום ההכנה.
מהו הסוד לעוף מתובל? מרטיבים היטב את העוף בתבלינים ומשרים אותו לפחות 2 שעות לפני ההכנה עם תערובת תבלינים תוכלו לקבל עוף משגע.
האם אפשר להקפיא את המנה? כן, ניתן להקפיא את העוף הממולא אך חשוב לחמם אותו שוב ביסודיות לפני ההגשה.
איזה סילאן לבחור למתכון? כדאי לבחור סילאן איכותי, מתומריות אותנטיות, אלו נותנים את המרקם והטעמים המושלמים.
אם נהניתם מהמתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות! שיהיה לכולנו בתיאבון!