פיתה דרוזית מתכון ללא שמרים
פיתה דרוזית היא אחד הלחמים שהכי קשה לעמוד בפני הקסם שלהם. במיוחד כשאנחנו שומעים את הצליל של הטיגון או האפייה שכוללת את העשן והטעמים המופלאים. עם ביס אחד מהפיתה המרשימה הזאת, אתם תמצאו את עצמכם פשוט רוצים עוד ועוד ממנה. היא מתאימה לכל ארוחה, לשדרוג סלט, כקרפ לחם או אפילו לבד! בחיים שלנו, רגעים גדולים מצריכים ליווי של לחם טוב, ורגעים כאלה קורים במטבח. אם אתם מוכנים למנה שהיא לא פחות ממדהימה, שתשאיר אתכם כל כך מרוצים, הרי המתכון הזה הוא פשוט משגע.
זמן הכנת המתכון: 20 דקות | רמת קושי: קלה | למספר מנות: 4-6
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן צלייה או טיגון: 5 דקות
- מגישים: 4-6 פיתות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הפיתה הדרוזית הזאת, נצטרך רכיבים פשוטים, אבל איכותיים. מהנסיון שלי, חשוב לבחור את הרכיבים הטובים ביותר כדי להגיע לתוצאה אגדי של פיתה. הנה מה שצריך בשביל הפיתות המהממות הללו:
- 2 כוסות קמח חיטה (אפשר גם קמח מלא עבור גרסה בריאה יותר)
- 3/4 כוס מים – טמפרטורת החדר
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
שלבי ההכנה
כעת, אנחנו נכנס למלאכת ההכנה. בכל שלב, שימו לב לפרטים הקטנים – הם עושות את ההבדל בין פיתה טובה לפיתה מושלמת.
- נמלא קערה עם הקמח, מלח, סוכר ואבקת סודה לשתייה.
- נערבב את החומרים י היטב עד שכל היבשים יתמזגו יחד.
- נוסיף את השמן ונערבב שוב.
- כעת נוסיף לאט לאט את המים, עד שיתקבל בצק גמיש.
- נלוש את הבצק על משטח מקומח במשך כ-5 דקות, עד שיתקבל בצק חלק ולא דביק.
- נכסה את הבצק בניילון נצמד ונניח לו לנוח כ-15 דקות.
- לאחר המנוחה, נחלק את הבצק ל-4-6 כדורים שווים.
- נשטח כל כדור בעזרת מערוך ל-גודל 1 ס"מ עובי.
- מחממים מחבת עם טיפה שמן (או ללא שמן אם אתם רוצים כל כך בריא!) על חום בינוני.
- כשהמחבת חמה, מניחים פיתה אחת ומבשלים כ-2-3 דקות מכל צד, עד שהיא משחימה.
- חוזרים על התהליך עם שאר הפיתות.
טיפים ואפשרויות לשדרוג
אכן, זו פיתה מדהימה, אך אפשר להוסיף כמה תוספות או שדרוגים שיגרמו לפיתה שלכם להיות מעלפת אפילו יותר! נחשוב על:
- תוספת שום קצוץ לתוך הבצק – להחיות את הטעמים.
- שומשום או שומשום קלוי שייתן קראנץ' מיוחד.
- אפשרות למסיבת פיתה עם המון ירקות טריים, חומוס, טחינה או כל תוספת שאתם אוהבים.
שאלות ותשובות
למה לא צריך שמרים במתכון הזה?
כמו שהבנתם, הפיתה הזאת לא דורשת שמרים, כי אנחנו משתמשים באבקת סודה לשתייה שמסייעת להן להתפח מעט ולפצח את הבצק. זה גם מקצר את זמן ההכנה!
איפה אפשר לאחסן פיתות שייקח יותר זמן?
אם לא אכלתם את כולן, שמרו על הפיתות בכלי אטום במקרר. הן יישארו טריות על פני יומיים-שלושה.
האם ניתן להקפיא פיתות?
בהחלט! הקפיאו את הפיתות בעטיפה נפרדת, כך שתוכלו לשמור על הטריות שלהן למשך זמן רב יותר.
מה עושים אם הבצק לא יוצא חלק?
אם הבצק יוצא דביק או יבש, שימו לב ליחס הנוזלים. לעיתים עדיף להוסיף מעט מים או קמח וללוש שוב.
האם ניתן להמיר את הקמח ללא גלוטן?
בהחלט! ניתן להשתמש בקמח תפו”א או בקמח ללא גלוטן. פשוט הקפידו על הכמויות.
מה אפשר למלא בפיתות?
כל מה שתרצו! פטריות, גבינות, סלטים, סלט טונה, או פשוט כף חומוס במשגש של פראטה. זה ממש משגע!
מדוע חשוב ללוש את הבצק?
הלישה משדרת את החלבונים שבקמח ומסייעת בהיווצרות מרקם אוורירי, דבר שישפר את התוצאה הסופית.
איפה הפיתות הכי טובות שמעתי עליהם?
אולי אצל סבתא שלכם, או במאפיות דרוזיות – שם יש סוד להכנה ואין מה להשוות. אבל עכשיו אתם יכולים לעשות זאת בבית!
איך שוברים את האכילה המטורפת מכל הפיתות?
לא בטוח שנצליח, אבל סלטים מרעננים יכולים לעזור. זה גם בריא וגם טעים. פרט לכך, זה האפשרות הכי טובה לעקוב אחרי האכילה.
האם אפשר להכין פיתות עם תוספות?
אכן! אפשר ואף מומלץ. ערבבו גזר קצוץ, ירקות ואפילו פיצוחים לתוך הבצק.
אם הצלחתם לגעת בנהרות הטעמים המרגשים, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה לכל החברים שלכם! ללקק את האצבעות אחרי כל ביס זו חייבת להיות קלה, כי זה מושלם! אז למה אתם מחכים? לכו למטבח ותתחילו להכין את הפיתות הדרוזיות המהממות!