פשטידות ללא גלוטן וללא מוצרי חלב שישנו את חייך

פשטידות ללא גלוטן וללא מוצרי חלב – שילוב של טעמים והנאה!

יודעים מה מדהים? פשטידות! במיוחד כשהן ללא גלוטן וללא מוצרי חלב. המצביץ כאן הוא לא סתם פשטידה, אלא מה שיוצא מהתנור – כזו שתמיד רצינו שיהיה לנו בבית. הפשטידות האלה הן מושלמות לאירוח, לארוחת ערב קלילה או סתם כשהרעב תוקף. התוצאה הסופית משגעת, עם טעמים עזים ומרקם נימוח שבוודאי מטריף את כל מי שיפגוש אותן. ואי לכך, כמעט בלתי אפשרי להפסיק ללקק את האצבעות! אז, צאו לדרך ותכינו את הפשטידות האלו – כי הפעם אנחנו הולכים על פשטידות שמכניסות את הבריאות לכוס ושמחות לבטן!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין פשטידות שמפנקות את הלב והנשמה, נצטרך את המרכיבים הבאים:

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וגרוסים
  • 2 קישואים בינוניים, קלופים וגרוסים
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח תפו”א
  • 1/2 כוס קמח שקדים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית כורכום (לצבע מדהים!)
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • רבע כוס שמן זית

חשוב mencionar שהפשטידות הללו בהחלט יכולות להיות טבעוניות! פשוט ניתן להחליף את הביצים עם תחליף ביצה טבעוני. לא רק שהן תישארנה טעימות ועסיסיות, אלא גם תוסיפו להן ייחודיות.

שלבי ההכנה

אחרי שאספנו את כל החומרים, הגיע הזמן להכין את הפשטידות המושלמות. יש לנו כאן מתכון שפשוט, מהיר ונעים, אז בואו נתחיל!

  1. נחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, נקצוץ את הבצל ונוסיף את שאר הירקות (תפוחי אדמה וקישואים) שהגרסנו.
  3. נוסיף את הביצים, קמח תפו”א וקמח שקדים ונערבב טוב עד שהתערובת מתאחדת.
  4. נוסיף את כלל התבלינים ונערבב שוב, עד שהתערובת מתמזגת.
  5. נשמן תבנית אפייה עם מעט שמן זית, ונתחיל למלא בכפות קטנות מהתערובת כך שהתערובת תפוזר באחידות.
  6. נכניס לתנור למשך 40 דקות, עד שהפשטידות מזהיבות ויפות.
  7. נתן לפשטידות להתקרר כמה דקות לפני ההגשה.

פשטידות שמתפשטות בכל הבית, ריח משגע שלא תשכחו! האורחים שלכם לא רק ייהנו מהטעם, אלא גם מהניחוח שנותר אחריהן.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אפשר לשדרג את הפשטידות עם ירקות נוספים שיהפכו אותן למעלפות, כמו פפריקה קלויה או בטטה! מהנסיון שלי, הוספת מעט גבינת פטה (במקרה שלא אכפת לכם ממוצרי חלב) יכולה גם לעשות את כל ההבדל!

שכחו מהפרודוקטים הלא בריאים, כאן הכול הבריאות והטעמים נפלאים. גם אם אתם לא סובלים מגלוטן, מדובר בנשנוש מושלם!

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום קמח תפו”א?

אפשר להשתמש בקמח חומוס או קמח תפו”א. זה אידיאלי למי שמחפש גיוון או רוצה להתנסות עם קמחים אחרים.

האם ניתן להכין את הפשטידות מראש?

בהחלט! אפשר להכין אותן מראש ולשמור במקרר עד לארוחה. חימום בתנור ימנע מהן להיות רטובות.

האם הפשטידות נשארות פריכות גם אחרי כמה שעות?

כן, אבל מומלץ לאחסן במיכל אטום כדי לשמור עליהן חרוטות ולא רכות.

אפשר להכניס ירקות נוספים כמו גזר?

כמובן! גזר יוסיף טעם וקריספיות לפשטידות ואפילו ייתן עוד צבע!

מה ניתן לשים כדי שטעם הפשטידות יהיה יותר עשיר?

למחפשים טעמים עשירים, הוספת שום קצוץ תעשה פלאים. ושמן זית יחסוך לנו את הצורך במלח.

האם הפשטידות מתאימות לילדים?

בהחלט! מדובר באוכל שאפשר לשלב אותו בכל ארוחה, מבלי לחשוש. עם חיוך של שוקולד – והן יתחלפו עם מתוק בדקות!

מה הזמן שהכי טוב לאפות את הפשטידות?

אישית, אני אוהבת להשאיר אותן 40 דקות או עד שהן חומות בגוון הנכון.

האם אפשר להכין אותן על מחבת?

באופן עקרוני כן, אבל זה מצריך הרבה יותר תשומת לב ומיומנות בבישול.

כמה זמן ניתן לשמור אותן במקרר?

ככל שהן נשמרות במיכל אטום, אפשר לשמור עד שלושה ימים. כמובן שטוב לשמור מאווררות.

שאלה לסיום – איך הכי טוב להגיש אותן?

במצב של פשטידה חמה וקריספית, כדאי להגיש עם יוגורט צמחי או רוטב טחינה. פשוט אגדי!

אז, אל תשמרו את המתכון הזה לעצמכם! שתפו עם חברים וקרובים, ולכו להכין את הפשטידות המדהימות הללו. בואו להחיות את המטבח שלכם בטעמים הכי משגעים שיש!