שניצל עם מיונז במקום ביצה – מתכון אגדי!
בואו נדמיין רגע את הרגע שבו אנחנו פורסים שניצלים חמים, פריכים, מעלפים ועסיסיים. כל ביס ממלא אותנו בטעמים משגעים. אבל האם חשבתם על דבר אחד? מה אם אני אגיד לכם שניתן להכין את השניצל המושלם גם בלי להשתמש בביצה? איך? בעזרת מיונז! זה מתכון שגרם לאורחים שלי לרקוד ריקודי שמח. בדיוק כמו שסבתא שלכם נהגה לומר, "אין דבר שלא ניתן לשדרג"! אז – קחו מדבקות, צבעים וזמן, כי נהיה יצירתיים היום!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4
המרכיבים הדרושים
רבות מדובר על השניצל הקלאסי, אך הפעם אנחנו נוסיף לו טוויסט מעניין בעזרת רכיבי איכות שישדרגו את המידע הקולינרי שלנו. אז הנה מה שצריך להכין:
- 4 פרוסות חזה עוף חזה (או חזה הודו)
- 1/2 כוס מיונז איכותי (רצוי ביתי)
- 1 כוס פירורי לחם (אפשר גם לגרם את הלחם הישן שלכם)
- 1/2 כוס קמח (אפשר קמח שקדים לגרסה דלת-פחמימות)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן קנולה או שמן זית לטיגון
מרכיבים חלופיים
למי שמעוניין לגרסה טבעונית, אפשר להמיר את חזה העוף בטופו, ולמרות השוני ייתכן כי התוצאה תהיה שתיים בשני בעור המיונז! כמו כן, ניתן להשתמש במיונז ממותק ובציפוי עם פנקו שפשוט יעלה את כל העסיסיות לגבהים חדשים.
שלבי ההכנה
השלב הבא הוא להזרים את כל הכישורים הקולינריים שלכם לתוך המטבח. השניצלים מחכים לכם!
- נתחיל בכך שנערבב את המיונז עם מעט מלח ופלפל בקערה קטנה.
- נניח את פרוסות העוף על משטח עבודה ונשפוך עליהן את תערובת המיונז כך שהן יתעטפו היטב.
- בנפרד, נמלא קערה עם הקמח.
- לאחר מכן, נעבור את העוף לקערת פירורי הלחם ונבצע לחיצות קלות כך שהפירורים יידבקו לחלוטין.
- נחמם שמן במחבת על חום בינוני.
- כשהשמן חם, נוסיף את השניצלים ונטגן כל צד במשך 5-7 דקות או עד שהם מזהיבים ופריכים.
- נשדך את השניצלים על מגבת נייר לספיגת השמן המיותר.
- שיהיה בשולחן לצד סלט טרי או פירה, והכינו את עצמכם לביס שיבהיר מדוע השניצלים שלנו הם הכי טעים שיש!
תוספות ושדרוגים
אפשר להפתיע גם את עצמכם עם שידרוגים מגניבים! הוסיפו לשניצל גבינת מוצרלה מעל, או תוספת של רוטב BBQ על צד השניצלים. אם תרצו להכין זאת בציפוי חריף – הוסיפו לתערובת פלאפל חריף. זה מוסיף לא רק טעם, אלא גם צבע ויזואלי מדהים!
שאלות ותשובות
איך עושים את השניצל בריא יותר?
כל מה שצריך לעשות זה להשתמש במיונז דל קלוריות ולבחור בפירורי לחם מחיטה מלאה.
מה אם אין לי מיונז?
אם אין מיונז, ניתן להמיר אותו בתערובת של יוגורט יווני עם שום כתוש.
אם רוצה להכין את זה בטוסטר אובן, זה אפשרי?
בהחלט! שימו את השניצלים על רשת ושתפו אותם בטוסטר בחום עליון במשך 15 דקות.
אילו ירקות נוספים ניתן להוסיף?
אתם יכולים לשלב ירקות כמו קישואים או גזר אידוי לשדרוג מדהים.
איך אני יודע אם השניצלים מוכנים?
כשהם מזהיבים בצבע זהוב ועושים רעש קל במהלך הטיגון.
מה כדאי להגיש לצד השניצלים?
למנות של סלט עגבניות ולימון או בטטה אפויה עם רוטב שעועית.
האם זה מתאים לילדים?
כמובן! זהו מתכון מתוק-מלוח שילדים יאהבו בטוח.
אפשר להכין את השניצלים יום לפני?
אולי, אך כנראה שעדיף להכין אותם לפני ההגשה – כך ישמרו על פריכות.
יש מתכון לאופציה טבעונית?
כן, טופו מתובל לימון במקום עוף יכול לשמש מצוין – ויכול להיות טעים ביותר!
איך מוחסן את השניצלים הנותרים?
אפשר לשמור אותם במקרר אך מכסים היטב כדי לשמור על הרעננות.
נראה כי כבר עשיתם צעד משמעותי בכיוון השניצל האגדי. אל תשכחו לשתף חברים ומשפחה! זה הזמן לתת להם לגלות את סוד השניצל המושלם – אחד שאפשר יהיה להכינו בכל כך הרבה דרכים. והכי טוב? אפשר גם להכין עם המאפיינים האישיים שלכם! שתפו ברשתות החברתיות ותנו לעולם לגלות את המתכון המפנק הזה. בתיאבון!