אחת התופעות הנפוצות בקרב, מבוגרים וצעירים, היא הופעה של גושים בצוואר אשר נובעת, בין היתר, מבלוטת לימפה מוגדלת (קראו על נפיחות בצוואר), דלקות וזיהומים, אשר יכולים להשפיע באופנים שונים על מיתרי הקול, יכולת העיכול ובאופן כללי על מצב הגרון ותפקודו.
על כן, יש צורך לבצע סוגים שונים של בדיקות על מנת לוודא שאכן הבעיה נפתרה וניתן לחזור לתפקוד סדיר. הבדיקות מתבצעות על ידי רופאים מומחים, אחרי שרופא אף אוזן גרון אבחן שיש אכן בעיה וצריך להתמודד איתה. חשוב להדגיש, ככל שהבדיקות מתבצעות בשלב מוקדם, כך גדל הסיכוי לאבחן את סוג הבעיה וכן לטפל בה בצורה נכונה.
אבחון גושים בצוואר נעשה באמצעות בדיקת CT מיוחדת, אשר מאפשרת לראות בדיוק מה קורה בתוך הצוואר ובהתאם אפשר לזהות תאים וגרורות מאוד קטנים. הבירור יעשה גם באמצעות ספיגה מיוחדת של חומרים אשר יאפשרו להדגיש נקודות ספציפיות בצורה ברורה וחדה. לאחר מכן, בהתאם לסוג החומר אשר יתגלה בזמן הבדיקה, יהיה אפשר לגלות האם מדובר בחומרים ממאירים או אחרים.
כיצד מבצעים את הבדיקה בפועל
צריך לומר, השלב הראשון של האבחון נעשה על ידי המטופל, אם הוא מרגיש קושי בנשימה, קושי בבליעה, כאבים או כל תחושה אחרת. בשלב הבא, הרופא עצמו יוכל לבדוק את המטופל ולראות אם הוא מרגיש משהו שמלמד על כך שיש גושים בצוואר.
לאחר מכן, הוא יבצע את אותה בדיקת הדמייה, בשביל לוודא באילו חומרים מדובר, והאם אכן מדובר בחומרים מחשידים שיכולים ללמד על מחלה כזו או אחרת.
לפני חשוב להדגיש, לא כל מה שיתגלה הוא בהכרח מחשיד, ולא כל מה שמחשיד הוא בהכרח סרטני. בהחלט ייתכן שמדובר על דברים אחרים, הרבה פחות מסוכנים.