מאיזה סוג של אבנים בכליות אתה סובל?

מאיזה סוג של אבנים בכליות אתה סובל?

כליות מסננות ומפרישות נוזלים שבהם יש מלחים ומינרלים שאנחנו צורכים במזון. החומרים האלה מופרשים כל הזמן בצורה סדירה והגוך יודע להתמודד אתם. אבנים בכליות נוצרות כאשר הכליות אינן מצליחות למנוע את התגבשותם במידה מספקת ולכן נוצרות אבנים בגדלים שונים מזעיר מאוד שמופרש בכל זאת ועד גדולות בקוטר כמה סנטימטרים. להלן הסבר על סוגי אבני בכליות שמהן סובלים בגלל סיבות שונות.

לתיאום פגישת ייעוץ עם ד"ר ניר קליינמן >>>

סוגי אבנים בכליות 

  • אבני סידן – רוב האבנים מכילות סידן או תרכובות שונות שלו. זה קורה כאשר יש ריכוז גבוה מאוד של סידן בשתן שנוצר בגלל כשל בהפרשה מוגברת של הכליה, בגלל ספיגה מוגברת של הסידן במעי עצמו או בגלל בעיית הורמו בלוטת הפרטיירואיד.
  • סטרוביט – מכילות מגנזיום, אמוניום ופוספט. נמצאות במיעוט יחסית ובעיקר אצל נשים בגלל זיהומים שונים.
  • חומצת שתן – חומצה אורית נמצאת בגוף באופן טבעי וכשהיא ברמה גבוהה בשתן או בדם זה מעיד גם על מחלת גאוט ולכן אבן כזאת נפוצה בעיקר אצלם.
  • אבן ציסטין – אחוז אחד בלבד באוכלוסייה סובל מהבעיה הגנטית שיוצרת אותן בגלל פגם מולד בכליה.
  • חומצה אוקסלית- באופן מפתיע, נמצאות אצל אנשים שצורכים כמויות גדולות של מזון שמכיל אוקסלט, למרות שהוא בריא והם עצמם בריאים בדרך כלל. קיים גם אצל אנשים עם מחלות מעיים דלקתיות.

מה חשוב לדעת על אבנים בכליות?

לא תמיד יודעים למה זה קורה אבל חשוב בכל זאת לשמור על תזונה מתאימה ושתייה מרובה. חשוב מאוד להיות במעקב אם אתם באוכלוסיית סיכון ולהקפיד בכל מקרה על שתייה מרובה כדי למנוע ריכוז של מינרלים ומלחים בדרך כלל, כדי להקל על הכליות. כמו כן, יש אנשים שרצוי שלא יצרכו יותר מדי מזון שמכיל הרבה אוקלסטים, אחרי התייעצות עם דיאטנית.

כתוב/כתבי תגובה