לשון הרע בפייסבוק/שיימינג  – אם אפשר לתבוע על לשון הרע ברשתות חברתיות

לשון הרע בפייסבוק/שיימינג – אם אפשר לתבוע על לשון הרע ברשתות חברתיות

העולם של רשתות חברתיות יצר אתגר למחוקק ולמשפטנים, לא רק בישראל אלא בכל העולם. על פניו, רשתות חברתיות אמורות להיות זירה של הבעת דעות, עמדות, באופן חופשי, זירה דמוקרטית לחלוטין, מה שפעם היה נהוג לכנות כיכר העם.

העניין הוא, שכמו בכל מקום בו אפשר לפרסם דעות, עמדות, ביקורות ודברים אחרים, עולה שאלה מתי זה נמצא בגבולות הסביר, בגבולות הלגיטימיים ומתי זה נמצא תחת הגדרה של לשון הרע. בעידן של היום, ברור לכל שאנשים ישתמשו בפייסבוק לא רק בשביל להביע עמדות בצורה לגיטימית, אלא גם יבטאו הרבה פעמים ביטויים נגד אנשים מסוימים, אשר באופן רגיל נחשבים ללשון הרע, מה שזכה גם לכינוי שיימינג, כלומר כתיבה שמטרתה לבייש אדם מסוים.

לפני שנסביר מה החוק אומר בהקשר זה, צריך להדגיש, יש כאן מתח בין חופש הביטוי והזכות לומר את מה שרוצים בצורה חופשית לבין העובדה שכתיבה כנגד אדם מסוים בזירה כמו פייסבוק או רשתות חברתיות אחרות, עלולה לגרום נזק משמעותי, במיוחד לאור העובדה שהדברים נשארים ברשת ותמיד אפשר למצוא אותם.

מה החוק אומר במקרה זה

בעיקרון, אפשר לתבוע אנשים על לשון הרע בפייסבוק ושיימינג וברשתות חברתיות באופן כללי. יתרה מזו, במידה ושיתפם פוסט כזה, אזי שאפשר להגיש נגדכם תביעה שכן אתם הכפלתם את הפרסום שלו וגרמתם נזק משמעותי לאדם שנגדו נכתב הפוסט.

כלומר, לא רק כותב הפוסט עלול למצוא את עצמו מתמודד עם תביעה בבית משפט, אלא גם מי שעשה לייק ושיתף את הפוסט. צריך לזכור, הפוסט לא נעלם מהוואל שלכם אחרי שאתם כותבים או משתפים אותו ומכאן האחריות שלכם לכך לשיימינג.

לעוד מידע, בקרו באתר https://www.felaw.co.il/

כתוב/כתבי תגובה