השתלת הקרנית היא ניתוח הכולל הוצאת הקרנית מהעין. הניתוח מבוצע לטיפול במחלות כמו גלאוקומה, ניוון מקולרי ורטינופתיה סוכרתית. עם זאת, הוא משמש גם לייצור ראייה בחולים עם סוגים מסוימים של עיוורון.
השתלת קרנית היא ניתוח עיניים הכולל החלפת הקרנית בחומר סינטטי. הוא משמש לכמה סוגים של מחלות עיניים. כיום, הוא משמש לטיפול בחולים עם גלאוקומה ומחלות עיניים אחרות.
עולם השתלות הקרנית הוא עולם מסובך וטכני מאוד. על המנתח לוודא שהוא מבצע את הפעולה בצורה מושלמת על מנת להציל את חיי המטופל. הם צריכים להיות מסוגלים לקבל את ההחלטות הטובות ביותר שאפשר, והם צריכים להיות מסוגלים לעשות זאת במהירות כדי לא לאבד עוד זמן. לכן הם צריכים אלגוריתמים טובים שיוכלו לעזור להם במשימות מורכבות כמו להחליט אילו מטופלים מתאימים להליך זה ואילו לא.
השתלת קרנית חלקית היא ניתוח הכולל הסרת חלק מהקרנית והחלפתה בחדשה. על מנת לבצע ניתוח זה, מנתח מנוסה יצטרך להסיר את החלק הפגוע של הקרנית, ולאחר מכן להתקין אותו על העין. החלק החדש של העין יוצב במקומו על ידי החדרת עדשה לתוכו ולאחר מכן הכנסת עדשות מגע מיוחדות.
איך הניתוח מתבצע?
הליך השתלת הקרנית הוא ניתוח מציל חיים. זה כרוך בהסרה של החלק החולה של הקרנית, והחלפתו באחד חדש. ההליך מבוצע על מטופל מבוגר על מנת להחזיר את הראייה ולהימנע מעיוורון.
"השתלת הקרנית היא הליך כירורגי שבו מנתח מוציא את הקרנית החולה מעינו של החולה ומחליף אותה באחת מלאכותית. היא נעשית כדי לתקן בעיות ראייה או לטיפול במחלות כמו גלאוקומה, ניוון מקולרי או סוכרת. רטינופתיה.
לניתוח זה פיתחו המנתחים סוגים חדשים של קרניות מלאכותיות המתאימות ביולוגיות וניתן להשתיל אותן ישירות לתוך העין מבלי לעבור ניתוח".