חוששים לבריאות הנפשית שלכם? כך תתכוננו למפגש הראשון אצל מטפל

חוששים לבריאות הנפשית שלכם? כך תתכוננו למפגש הראשון אצל מטפל

אין זה משנה אם אתם סובלים מבעיה שכבר הוגדרה על ידי בעל מקצוע מוסמך כמו פסיכולוג, פסיכיאטר או אפילו רופא משפחה, או שאתם מגיעים בפעם הראשונה לאבחון, בהיותכם מגיעים לרופא המתמחה בבריאות הנפש, יש כמה דברים שכדאי לזכור ואפילו מומלץ להתארגן לכך מראש.

 

בריאות הנפש הכנה מקדימה

לפני שאתם מגיעים לפגישה כדאי לעשות סדר בראש, במיוחד משום שהפגישה הזו עלולה לעורר אצל רוב המטופלים שאלות, חששות ואפילו התרגשות וכתוצאה מכך אנו עלולים לשכוח כל מיני דברים שרצינו לומר בפגישה עצמה.

 

כיצד הקושי בא לידי ביטוי?

בשונה מבעיה פיזית, מחלות, בעיות או הפרעות השייכות לתחום של בריאות הנפש עלולות לגרום לסוג של בלבול או תהייה. לכן, שאלו את עצמכם מהי הבעיה שעבורה אתם מגיעים לפסיכולוג או לפסיכיאטר. אם אתם לא יודעים לתת שם מדויק לבעיה, נסו להסביר לעצמכם אפילו בעל פה איך הקושי בא לידי ביטוי ואיך הוא מפריע לכם ביום יום שלכם. חשבו מתי זה התחיל או מתי זה התעורר ומה עשיתם או ניסיתם לעשות כדי להקל על עצמכם או במטרה לפתור את הבעיה.

 

האם התייעצתם בעבר עם גורם מוסמך?

במידה והתייעצכם עם רופא מכל סוג שהוא לגבי הבעיה שלכם, כדאי לתאר את זה ולנסות לשים את האצבע האם משהו עזר או האם משהו לא עזר. ניתן להשליך את המידע גם על תרופות כלומר האם ניסיתם תרופות ואם כן האם הן עזרו?

 

בנוסף, חשבו איך האנשים מסביב רואים את הסיטואציה, איך הם מגיבים אליה והאם הם בכלל מודעים למצב. הביאו לפגישה רשימה של כל התרופות שאתם לוקחים, העתקים של אבחונים או ייעוצים, בדיקות דם עדכניות, בדיקות הדמיה במידה ובוצעו או כל מידע רפואי רלוונטי אחר.

כתוב/כתבי תגובה