כולנו מסתמכים על מקום העבודה שלנו ויודעים שהוא מספק לנו קודם כל יציבות כלכלית, אפשרות לפרנס את עצמנו ואת המשפחה שלנו בכבוד וגם אתגר מקצועי וסיפוק אישי בחיים שלנו. בדיוק בגלל זה אנחנו עושים הכל במקום העבודה ומוכנים להשקיע מאמץ אדיר בקידום עצמי כולל שעות נוספות ולקיחת אחריות על משימות שהן לאו דווקא בתחומי האחריות שלנו. אך מה קורה במקרים בהם אנו מאבדים את כושר העבודה שלנו, בין אם באופן זמני או באופן קבוע, כמו שלמשל קורה לאחר תאונת עבודה. ובכן, הנה כמה דברים שחשוב לזכור אם עברתם תאונה כזאת.
קודם כל ייעוץ משפטי
בראש ובראשונה חשוב מאד לוודא שאתם נמצאים במקום טוב מבחינת הייצוג המשפטי שלכם וההיתכנות לקבלת פיצויים במקרה הצורך ועל כן חשוב להתקשר עם גורם משפטי מוסמך שיוכל לסייע לכם במידת הצורך. עורך דין תאונות עבודה מטעם משרד עורכי הדין אלמוג שפירא למשל, יוכל לבדוק היתכנות לתביעה ויעזור לכם למצות את הזכויות שלכם אל מול גופים ממשלתיים כמו ביטוח לאומי, בית הדין לעבודה וכך הלאה.
שיקום
אחרי שתדאגו לעניינים המשפטיים וכמובן שרק לאחר שטיפלתם בעצמכם מיד לאחר התאונה, בדקו מה התהליך שעליכם לעבור כדי לחזור למעגל העבודה או לכל הפחות לחזור לבריאות ושגרת חיים נוחה. סביר להניח שאתם אכן רוצים להשתלב באיזשהו שלב בשוק העבודה שוב ועל כן מומלץ להיוועץ ברופאים מומחים ולהבין בדיוק מהם הטיפולים או ההליכים הרפואיים שתדרשו לעבור על מנת לשוב לאיתנכם.
תיעוד
זכרו – החל מהרגע בו עברתם את תאונת העבודה, ישנה חשיבות רבה לתיעוד מלא של כל התהליך. אם אפשר צלמו את מקום התאונה ואת הנזק שנגרם לכם, הקפידו לשמור על כל המסמכים שתקבלו בבית החולים או במרפאה באופן מסודר וודאו אם המייצג המשפטי שלכם שלא חסר שום חומר חשוב.
רק אם תעשו זאת ותקפידו על הדברים הנ"ל, יש סיכוי שתצליחו לקבל את מה שמגיע לכם וכמובן לשוב בהקדם האפשרי לשגרת החיים ולעבודה בטוחה ומסודרת.